Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

5 december 2022

Adviesraad LVB te gast bij Radio Signaal

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Adviesraad LVB

De Adviesraad LVB is een Amsterdamse raad door en voor mensen met een licht verstandelijke beperking. In de raad kunnen Amsterdammers met elkaar van gedachte wisselen over onderwerpen die hen aangaan. Ze moeten kunnen meedenken en meebeslissen over hun leven, de zorg en het beleid daarvoor. 

 

De Adviesraad is onlangs door Kansplus, Stichting Prisma en Cliëntenbelang Amsterdam in het leven geroepen. De Adviesraad adviseert gevraagd en ongevraagd de gemeente, stadsdelen en op aanvraag ook andere relevante organisaties.

 

Te gast is Daan Stremmelaar, coördinator van de raad vanuit Cliëntenbelang Amsterdam. Hij vertelt over zijn werk en geeft antwoord op de vraag waarom het reeds bestaande Platform LVB een adviesraad moest worden.

 

Leden van de Adviesraad

Ineke Visser en Richard Janse zijn ook in de studio. Als leden van de Aviesraad vertellen ze over de zaken die zij aankaarten, de advisering en eventuele successen. En ook wat het werk hen brengt. 

 

Wijkcentrum d’ Oude Stadt

Conny van Ouderallen vertelt over het Wijkcentrum d’ Oude Stadt. Wat is de functie van het Wijkcentrum in deze tijd van individualisme en eenzaamheid voor de bezoekers? Welke activiteiten biedt het?

 

Conny zal ook ingaan op de vraag hoe het centrum draaiende wordt gehouden en gefinancierd wordt. Vragen die van belang zijn om te begrijpen hoe welzijnsorganisaties in de wijk in deze tijd functioneren en hun basisvoorwaarden moeten bevechten.

 

Thumbnail bestuur Wijkcentrum Oude Stadt november 2022.jpg

Op de foto het bestuur van d'Oude Stadt: Dingeman Coumou (voorzitter), Gonny van Oudenallen (secretaris), Paul Spoek (penningmeester) en Anita Mizrahi (dagelijks bestuurslid).

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.