Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

29 april 2020

Amsterdam Mentaal Gezond, juist nu!

Nu we in sociale isolatie zitten vanwege het coronavirus, verdient naast onze fysieke ook onze mentale gezondheid alle aandacht. Het bespreekbaar maken van mentale gezondheid, daarvoor is de sociale beweging ‘Thrive Amsterdam Mentaal Gezond’ vorig jaar opgericht. 
 

Thrive Amsterdam is een samenwerkingsverband van allerlei Amsterdamse organisaties, waaronder Cliëntenbelang Amsterdam. We nemen deel aan de project- en de kerngroep. Esther Kok is projectcoördinator bij Cliëntenbelang Amsterdam en schreef onlangs een column over de invloed die de coronacrisis op haar heeft.

 

Wat is mentaal gezond?

Onder mentaal gezond verstaan we: omgaan met de pieken en dalen in het leven, maar ook het kunnen delen ervan met anderen. Voor de ene persoon betekent dat sociale steun en tijdig hulp zoeken als het te lang niet goed gaat. Voor de ander betekent dat erover nadenken en zelf met bepaalde klachten om te leren gaan. Want je even een periode niet goed voelen, hoort ook gewoon bij het leven.

 

Foto Pixabay. De tekst gaat door onder de foto.

jongeman nadenken somber.jpg

Veel Amsterdammers met psychische klachten

1 op de 3 Amsterdammers heeft in zijn of haar omgeving te maken met psychische klachten, van licht tot ernstig. En dat aantal neemt toe. Méér mensen geven aan niet lekker in hun vel te zitten of eenzaam te zijn.

 

Onderzoek wijst uit dat psychische klachten het beste te voorkomen zijn steun. Praten over wat je dwarszit is heel belangrijk. Toch is dat nog niet gebruikelijk voor veel mensen. Hiervoor probeert Thrive bewustwording te creëren. Laten we beginnen met elkaar te praten.

 

Heavy Mental Café

Een goede plek om over mentale gezondheid te praten is het Heavy Mental Café. Iedere maand staat een ander thema centraal. De cafés zijn een ontmoetingsplaats voor Amsterdammers die willen bouwen aan een mentaal gezond Amsterdam. En eerlijke verhalen staan centraal. Vanwege de coronacrisis zijn de cafés uitgesteld tot na de zomer.

 

Doe ook mee!

Ruim honderd Amsterdamse betrokkenen vanuit allerlei organisaties zijn al enthousiast en steunen het idee om samen meer in te zetten op het voorkomen van psychische problemen. Doe ook mee en sluit je aan bij Thrive Amsterdam Mentaal Gezond.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Gratis ondersteuning

Op de website van Thrive Amsterdam staan allerlei tips waar je terecht kunt voor (gratis) hulp en coaching in deze Coronatijd.