Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

1 maart 2016

Amsterdamse Pluim ondergebracht bij Reade

Zeven jaar lang waren wij de trekker van sportstimuleringsprijs ‘de Amsterdamse Pluim’. Vanaf dit jaar neemt revalidatie-instelling Reade het stokje over. Wij blijven ons gewoon inzetten voor de toegankelijkheid van sportverenigingen voor mensen met een beperking, alleen in een andere rol.

De afgelopen jaren hebben we een aantal goede stappen kunnen maken: de vragenlijst voor de sportverenigingen is vereenvoudigd en de uitreiking van de Pluim krijgt meer aandacht omdat die tegenwoordig plaatsvindt tijdens het Sportgala van Amsterdam.

Maar om nieuwe stappen te kunnen zetten, heeft de Amsterdamse Pluim een andere trekker nodig. Een grondige evaluatie van de projectgroep leidde unaniem tot deze conclusie. De keuze voor Reade is een logische: Reade is zeer goed ingevoerd in de Amsterdamse sportwereld en heeft veel kennis op het gebied van aangepast sporten.

Overigens blijft de projectgroep  verder ongewijzigd. Projectgroepleden zijn de gemeente Amsterdam, Reade, Stichting de Omslag, het Longfonds en Cliëntenbelang Amsterdam.

Vrijwilligers gaan mee naar Reade

De overgang van onze vrijwilligers, de leden van de visitatiecommissie, naar Reade wordt vergemakkelijkt doordat ons bestuurslid Tineke Stricker de aansturing van de vrijwilligers op zich neemt. Tineke kent het project en de vrijwilligers goed, ze was zelf betrokken bij de opzet ervan.

Met de kennis en ervaring van Tineke en Reade hebben wij er het volste vertrouwen in dat de Amsterdamse Pluim in de nieuwe structuur nog beter tot zijn recht komt.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel