Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

25 februari 2019

Betere richtlijnen nodig voor veilig oversteken

Als lid van de Centrale Verkeerscommissie van de gemeente Amsterdam letten we goed op of er zebrapaden in verkeersplannen zijn opgenomen. Helaas neemt de gemeente ons advies om ze aan te leggen lang niet altijd over, met als reden dat niet in de richtlijnen staat wanneer ze moeten worden aangelegd. We pleiten daarom voor uitbreiding van de richtlijnen, zodat ook andere locaties zoals verzorgingshuizen en buurtcentra verkeersveiliger worden voor voetgangers.

 

Veilig oversteken

Wij hebben 'veilig oversteken' als een van de speerpunten benoemd voor 2019. Vanwege het ontbreken van richtlijnen is het lastig om zebrapaden aan te laten leggen, zelfs in winkelgebieden en locaties waar veel ouderen komen.

 

Uitbreiding van de richtlijnen

Er bestaat wel een Leidraad Inrichting veilige schoolomgeving, bedoeld om de omgeving van scholen verkeersveilig te ontwerpen. Bijvoorbeeld door het aanleggen van zebrapaden. Maar deze leidraad is er niet voor andere soorten locaties. Onze werkgroep Mobiliteit en Toegankelijkheid zet zich daarom in om deze richtlijnen uit te breiden.

 

Meld ons voorbeelden

Hebt u voorbeelden van plekken in de stad waar het onveilig is om over te steken, of waar een zebra heel wenselijk is, laat het ons dan weten. Dat kan door een mail te sturen naar Mail Bart Weggeman via b.weggeman@clientenbelangamsterdam.nl.

 

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bart Weggeman (beleidsmedewerker Toegankelijkheid en Mobiliteit) op (020) 75 25 151 of via

b.weggeman@clientenbelangamsterdam.nl

icoon30-medewerker-linkedin.png icoon30-medewerker-twitter.png

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel