19 mei 2020

Blog: gezonde ouderen in verpleeghuizen met Corona

Mickey Oudkerk Pool schreef deze blog over haar moeder in het verpleeghuis, getiteld 'Hoe goed te zorgen voor gezonde ouderen in verpleeghuizen met Corona?' Mickey is een bekende uit het netwerk van ons Platform Mantelzorg Amsterdam.

 

Maandag, mei 11 2020

 

Je stuurde een handkus op die foto die ik vorig jaar van jou maakte. We waren toen onderweg naar de supermarkt, jij in je rolstoel en ik erachter. Die foto had ik gisteren, op moederdag, op mijn telefoon in handen. In gedachten stuurde ik jou een dikke pakkerd terug. Afgelopen weken kon ik twee keer op raambezoek bij jou. De eerste keer met het hoogwerkers bedrijf Riwal uit Dordrecht.

 

Handkus moeder.jpgBelangeloos kwamen deze mannen voor veertien bewoners langs zodat hun dierbaren één voor één omhoog konden met de hoogwerker. Zelfs een hondje mocht mee naar de derde verdieping, om een dame, die op die dag 97 werd, te kunnen begroeten bij het raam. Jouw raam spiegelde zo erg dat ik je nauwelijks kon zien door de zon die erin scheen.

 

Jij kon mij wel goed zien en het was heel leuk om mee te maken. Een paar weken later mocht ik nog eens bij je op raambezoek. Dit keer in het bakkie dat aan de hijskraan van de brandweerauto vastzat. Ook de brandweermannen hesen meerdere mensen naar boven, om hun dierbaren bij het raam te kunnen begroeten.

 

Die blik op jouw smoeltje, toen ik in het bakkie van de brandweer omhoog gehesen werd richting jouw raam, sprak boekdelen. Wat is er veel veranderd hè mams? En, oh wat is alles dubbel nu er Corona heerst.

 

Lees de hele blog van Mickey.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel