Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

28 maart 2023

Cabaretier Viggo Waas te gast bij Radio Signaal

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen. 

 

'Onder de rook van de Hoogovens'

Vandaag de dag staat de fabriek (nu Tata Steel) die welvaart en economische zelfstandigheid bracht onder druk. En daarmee ook de levens van veel mensen. 'Onder de rook van de Hoogovens' is een muzikale locatievoorstelling, waarin schrijfster Christine Otten de verschillende perspectieven bundelt.

 

Onder de rook vd Hoogovens.jpgHet handelt over generaties arbeiders van wie het leven vervlochten is met de fabriek, over hun families en buren. Door een inkijkje te geven in deze levens komen vragen naar boven over de veranderende samenleving en wat dit voor ons allemaal betekent. 

 

'Onder de rook van de Hoogovens' is een onafhankelijk project van De Vlammende Eend en Christine Otten. Zij bewerkte de verhalen van  (oud-)medewerkers, hun families, omstanders, buurtbewoners en milieuactivisten tot een fictief verhaal.

 

Viggo Waas: 'Er gaat nog iets heel moois gebeuren'

In maart 2021 was Viggo Waas aan het sporten onder leiding van zijn persoonlijke coach. Hij werd duizelig en viel. Op weg naar het ziekenhuis raakte hij buiten bewustzijn. Hij bleek een herseninfarct te hebben en een rechtszijdige verlamming.

 

Na 2 jaar intensieve revalidatie staat hij weer op de planken, samen met zijn beste vriend en collega Peter Heerschop in de voorstelling 'Er gaat nog iets heel moois gebeuren'. Hierin kijken zij met een frisse blik terug op enkele NUHR scènes en hun gelukkigste moment samen tijdens het WK voetbal in Zuid - Afrika. Zij mengen die beelden met momenten uit het drama van Viggo en de manier waarop Peter Heerschop daarmee is omgegaan.

 

'Infarct'

Viggo schreef samen met Peter het boek 'Infarct'. Hierin doet hij verslag van zijn revalidatie, het bewustwordingsproces en hoe hij met Peter de weg terug vond.

Thumbnail Viggo Waas 2022 foto Hersenstichting.jpg Viggo Waas (foto: De Hersenstichting)

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.