Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

29 september 2017

Campagne 'Privacy en Informatieveiligheid'

Van 2 tot en met 13 oktober loopt in de regio Groot Amsterdam de campagne 'Privacy en Informatieveiligheid'. Bedoeld om privacy en informatieveiligheid onder de aandacht te brengen van cliënten en beroepskrachten in de zorg. Wij werken mee aan deze campagne, omdat u als client hier een belangrijke rol in speelt. En dat geldt natuurlijk ook voor de zorgverleners. 

 

Uw privacy én die van anderen

In het kader van deze campagne vragen we u de komende weken elke dag stil te staan bij de volgende vragen:

  • Bent u zich bewust van wat u doet of zegt als het om uw eigen privacy en informatieveiligheid gaat, maar ook die van anderen?
  • Vertelt u aan de balie van de huisarts bijvoorbeeld uw hele ziektegeschiedenis?
  • Realiseert u zich dat anderen dit ook kunnen horen?
  • Of hoort u bijvoorbeeld andere mensen praten in de wachtkamer van de huisarts of bij de apotheek over vertrouwelijke en gevoelige zaken? 
  • Spreekt u mensen hierop aan?

 

Lees de folder 'Patient, pas op in een openbare ruimte'.

 

Organisatie campagne

In SIGRA verband is gezamenlijk het materiaal voor deze campagne ontwikkeld. Het idee om de campagne te organiseren is gekomen uit de SIGRA werkgroep 'Privacy en informatieveiligheid eerstelijn', waarin het Farmaceutisch Bureau Amsterdam (FBA), Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG), het Regionaal Overleg Huisartsen Amsterdam (ROHA), Huisartsenkring Amsterdam/Almere (HKA), Stichting Gezondheidscentra Zuidoost (GAZO), Huisartsenposten Amsterdam (HpA), Oefentherapeuten Mensendieck en Cliëntenbelang Amsterdam deelnemen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de campagne kunt u contact opnemen met Herman Klein Tiessink (beleidsmedewerker Kwaliteit van Zorg) op (020) 75 25 165 of via ​​​​​​​h.kleinti@clientenbelangamsterdam.nl

icoon30-medewerker-linkedin.png icoon30-medewerker-twitter.png

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel