Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

25 september 2017

Centrale Verkeerscommissie verwelkomt inbreng cliënten

Na het samenvoegen van de verkeerscommissies van de stadsdelen tot één centrale verkeerscommissie, konden de belangengroepen voor mensen met een beperking uit de stadsdelen niet meer mee vergaderen. Gelukkig is dat nu rechtgezet: in de persoon van onze vaste vrijwilliger Nicolette Besemer en onze beleidsmedewerker Toegankelijkheid en Mobiliteit Bart Weggeman nemen we sinds 2 weken daadwerkelijk deel aan de vergaderingen van de Centrale Verkeerscommissie (CvC). Een duidelijke waardering voor de inbreng van mensen met een beperking bij de inrichting van de openbare ruimte.

 

Op de bres voor veiligheid

In de CvC komen onder andere onveilige verkeerssituaties aan de orde. Zo ging het laatst over een voetpad in Amsterdam-Zuid, waar fietsers veelvuldig overheen reden om hun route af te korten. Het voorstel van de ontwerper was om de fietsers hun zin te geven en hun doorsteekjes legaal te maken via markeringen op de stoep. Wij vonden deze verslechtering voor de veiligheid van de voetganger geen goed idee, en gelukkig waren de overige aanwezigen het met ons eens.

 

Verkeersadviseurs gezocht

Deelnemen aan de CvC kost veel tijd en energie. Om de week vergaderen, met voorbereiding, is best pittig. Daarom zijn we op zoek naar meer vrijwilligers die als verkeersadviseur willen deelnemen aan de vergaderingen van de CvC. We zijn bezig met het uitwerken van van een passende vrijwilligersvergoeding en training.

 

 

Interesse?

Hebt u interesse om als verkeersadviseur aan de slag te gaan met ons? Neemt u dan contact op met Bart Weggeman (beleidsmedewerker Toegankelijkheid en Mobiliteit) op (020) 75 25 151 of via ​​​​​​​b.weggeman@clientenbelangamsterdam.nl.

icoon30-medewerker-linkedin.png icoon30-medewerker-twitter.png

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel