Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

22 augustus 2012

Clientenbelang Amsterdam staat pal achter maatregel IGZ

Cliëntenbelang Amsterdam kan zich volledig vinden in de maatregel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg om VUmc onder verscherpt toezicht te stellen. Dit naar aanleiding van de aanhoudende conflicten tussen specialisten van de Intensive Care en afdeling Longziekten. Daarnaast vraagt Cliëntenbelang Amsterdam zich af, of met het stop zetten van long chirurgische ingrepen en het sluiten van deze afdeling de veiligheid van patiënten op de IC wél is gewaarborgd. Dáár hebben de problemen immers een slachtoffer geëist.

 

De problemen in het VUmc spelen sinds 2009 en kwamen eind 2011 voor het eerst aan het licht. Cliëntenbelang Amsterdam heeft destijds een gesprek gehad met de directie van het Amsterdamse academische ziekenhuis. De directie zegde toe alles op alles te zetten de problemen uit de wereld te helpen en de belangenbehartiger op de hoogte te houden van de vorderingen. Dat is helaas niet gebeurd. Dat zelfde herhaalde zich naar aanleiding van de kwestie rond Eyeworks.

 

Patiëntenparticipatieraad VUmc

Cliëntenbelang Amsterdam hecht groot belang aan de rol van de patiëntenparticipatieraad van het ziekenhuis. In hoeverre is deze betrokken bij dergelijke kwesties en welke adviezen gaan er richting de Raad van Bestuur? Vanuit het perspectief van het versterken van de belangenbehartiging in ziekenhuizen in het algemeen zijn dit belangrijke vragen voor Cliëntenbelang Amsterdam.

 

Positie bestuur

Om te kunnen beoordelen of de Raad van Bestuur – in zijn geheel of gedeeltelijk – zal moeten opstappen, wordt het rapport van de Inspectie afgewacht. Tot die tijd volgt Cliëntenbelang Amsterdam de ontwikkelingen nog scherper en gaat de belangenbehartiger via alle beschikbare kanalen patiënten van VUmc oproepen hun negatieve én positieve ervaringen te melden bij de afdeling Informatie & Klachtenopvang. Het onafhankelijke meldpunt van Cliëntenbelang Amsterdam.   ​​​​​​ U klunt  

 

Deel dit artikel