Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

4 juli 2012

Cliëntenbelang Amsterdam tegen fietsers in Onderdoorgang

Cliëntenbelang Amsterdam roept de Amsterdamse gemeenteraad op de onderdoorgang van het Rijksmuseum af te sluiten voor fietsers. Hiermee neemt de raad stelling tégen het voornemen van wethouder Wiebes de onderdoorgang wél weer open te stellen voor fietsverkeer. Wij zijn er stellig van overtuigd dat daardoor de veiligheid van kwetsbare burgers en toeristen in het gedrang komt.

 

Donderdag 5 juli staat het onderwerp op de agenda van de commissie Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit.

Begin mei heeft stadsdeel Zuid al besloten de onderdoorgang, waar de nieuwe ingang van het Rijksmuseum komt, af te sluiten voor fietsers. Zo koos het stadsdeel definitief voor de veiligheid van álle bezoekers van het museum en voetgangers, inclusief mensen met beperkingen. Zo kunnen zich geen conflictsituaties voordoen tussen voetgangers, museumbezoekers én fietsers.

 

Cliëntenbelang Amsterdam constateert tegelijkertijd dat een onderdoorgang zónder fietspad goed past in het gemeentelijk beleid om te kiezen voor de voetganger. Dit staat verwoord in de notitie ‘De Voetganger Keizer’ die vorig jaar door de gemeenteraad is aangenomen. Mensen met een functiebeperking zijn enorm gebaat bij de uitvoering van dit beleid. Door fietsers te weren uit de onderdoorgang brengt de gemeente de notitie ook in praktijk en bewijst hiermee dat kiezen voor de voetganger in Amsterdam ook echt mogelijk is. 

 

Deel dit artikel