Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

15 maart 2018

Cliëntenbelang Amsterdam tekent voor OV-coach

Op 7 maart ondertekende onze directeur Deborah Lauria samen met 8 andere partijen het convenant OV-coach. OV-coaches gaan meereizen met mensen met een beperking om hen te helpen om zelfstandig te kunnen reizen. Want voor mensen die minder mobiel zijn is alleen reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend.


Het doel van het inzetten de OV-coach is om mensen die nu alleen met het doelgroepenvervoer reizen, te stimuleren om het regulier openbaar vervoer te gebruiken. Denk aan leerlingen die elke dag dezelfde reis naar school maken. Maar ook mensen die (delen van) hun reis met het reguliere vervoer willen maken zijn van harte welkom. Het gaat erom om mensen het vertrouwen te geven dat ze hun weg kunnen vinden.

 

ambassadeurs OV-coach NB maart 2018 klein.jpgDe ambassadeurs die de OV-coach gaan promoten in hun netwerk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Experiment programma Doelgroepenvervoer

De OV-coach is een experiment in het kader van het Programma Doelgroepenvervoer van de gemeente Amsterdam. Clientenbelang maakt deel uit van de klankbordgroep van dit programma, en zal het experiment promoten en kritisch volgen.
MEE Amstel en Zaan is de uitvoerder van het experiment. Deze organisatie heeft hier al veel ervaring mee opgedaan. Een soortgelijk project heeft al zo’n 200 deelnemers geholpen met zelfstandig reizen. MEE leidt de OV-coaches op, zodat zij mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen assisteren. Ook gemeenteambtenaren worden opgeleid als OV coach.

 

Negen partijen maken succes van OV-coach

Om de OV-coach mogelijk te maken hebben negen partijen de krachten gebundeld. In het convenant verbinden ze zich om de coach tot een succes te maken. Naast de gemeente Amsterdam, MEE, GVB en Cliëntenbelang Amsterdam zijn dit Pantar, Transvision, RMC, Vervoerregio Amsterdam en de Vrije Universiteit (Faculteit van Gedrags- en Bewegingswetenschappen) .

 

Aanmelden

Heeft u een beperking en wilt u zelfstandig kunnen reizen? Meld u aan via www.meeaz.nl/ov-coach of www.facebook.com/meeamstelenzaan. U kunt ook mailen naar ov-coach@meeaz.nl, of bellen naar het gratis nummer 020 3084 500.

 

Lees het verslag van de bijeenkomst.

Op de website van de gemeente Amsterdam staat het verhaal van Philip.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel