Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

24 maart 2020

Cluster Verstandelijke Beperking houdt op te bestaan

Het cluster Verstandelijke Beperking (VB), onderdeel van Cliëntenbelang Amsterdam, heeft zichzelf in overleg met de directie opgeheven. Het cluster werkt verder in een andere vorm. Rein Baneke, voorzitter van Kansplus Amsterdam, belangennetwerk voor mensen met een VB, licht toe.

 

“Onze vereniging was nog het enige lid van het cluster. We zochten juist meer samenwerking. Daarom hebben we  besloten om op onderwerp te gaan werken door plaats te nemen in allerlei samenwerkingsvormen."

 

Platform LVB

"Zo werken we mee aan het platform LVB (Licht Verstandelijke Beperking), waar we goede resultaten kunnen boeken. Het platform is een ontmoetingsplek voor mensen met een LVB, beleidsmakers van de gemeente en andere maatschappelijke organisaties. Het is een fijne organisatievorm; per onderwerp zoeken we de juiste mensen bij elkaar.”

 

Themagroep Wonen

“We nemen ook deel aan de themagroep Wonen van Cliëntenbelang, omdat goede huisvesting voor onze doelgroep erg belangrijk is. Verder zijn we aangesloten bij het Platform Cliëntenraden Langdurige Zorg. Een deel van onze doelgroep woont namelijk in een instelling. Die hebben niet zo veel met de gemeentelijke politiek te maken, maar meer met de landelijke ontwikkelingen. Werk genoeg te doen dus!”

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel