Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

18 maart 2013

Continuïteit zorg in gevaar door acties AMSTA

Cliëntenbelang Amsterdam is bezorgd over de aanhoudende acties van de medewerkers van zorginstelling AMSTA. De Abvakabo ondersteunt hen hierbij. Door de acties komt de continuïteit en de kwaliteit van de zorg in gevaar. Wij roepen de betrokken partijen op de strijdbijl te begraven en tot een structurele oplossing te komen. Cliënten zijn gebaat bij voldoende en kwalitatief goed geschoold personeel. De acties dragen daar niet aan bij.

 

Op woensdag 13 maart hebben wij gesproken met twee medewerkers van de locaties de Poort en het Sarphatihuis. De medewerkers uitten hun zorgen over de manier waarop het management de extra financiële middelen besteedt voor meer handen aan het bed. De medewerkers signaleren grote personele tekorten binnen de locaties. De directe zorg is daardoor volgens hen in het geding.

 

Tegenstrijdige signalen

We hebben niet alleen gesproken met de medewerkers. Ook de Raad van Bestuur, de Centrale Cliëntenraad en de Ondernemingsraad zijn aan de tand gevoeld. De OR gaf te kennen het recht op actievoeren te respecteren, maar neemt afstand van de wijze waarop de medewerkers acties voeren. Ook herkent de OR zich niet in het geschetste negatieve beeld over de inzet van de extra middelen. Wij hebben erop aangedrongen duidelijkheid te scheppen. De tegenstrijdige verhalen die al lang de ronde doen, zorgen voor veel onrust in de langdurige ouderenzorg in Amsterdam. In het belang van de cliënt moet daar een einde aan komen. 

 

Deel dit artikel