1 april 2021

De buurtteams zijn open!

Buurtteam Amsterdam is er voor iedereen die (tijdelijk) extra steun kan gebruiken. Er zitten verschillende hulpverleners met veel kennis en ervaring bij elkaar. Samen met u zoeken zij naar een oplossing die bij u past. De hulp is gratis. Op 1 april zijn de buurtteams aan de slag gegaan.


Heeft u moeite om rond te komen? Wilt u graag andere mensen ontmoeten? Moet u uw huis uit? Hebt u problemen door ziekte, een psychische aandoening of verslaving? Loopt het thuis even niet zo goed? Met dit soort vragen kunt u bij 
Buurtteam Amsterdam terecht. Lees op de website van Buurtteam Amsterdam wat de werkwijze is.

 

Samenwerking onderling en met andere organsisaties

De buurtteams werken samen met veel andere organisaties in de buurt. Zoals Ouder- en Kindteams, huisartsen, de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz), woningcorporaties en bewonersgroepen.

 

Binnen elk buurtteam is naast algemene kennis altijd ook specialistische kennis aanwezig. Deze is afgestemd op de inwoners die het betreffende buurtteam bedient. Wanneer een buurtteam er niet uitkomt, doet het een beroep op een ander buurtteam dat wél de gevraagde kennis in huis heeft.

 

Ook kunnen buurtteams zo nodig een beroep doen op zorgaanbieders, die hiervoor speciale contracten hebben afgesloten. Zorgaanbieders zorgen er ook voor dat de teams hun kennis steeds vergroten. 

 

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Amsterdammers kunnen een beroep doen op een onafhankelijke partij als de relatie met het buurtteam moeizaam verloopt. Zo kunnen zij terecht bij onze onafhankelijke cliëntondersteuners. Om hun onafhankelijkheid te waarborgen maken zij geen deel uit van de buurtteams. 

 

Waar vindt u de buurtteams?

In heel Amsterdam. Er is dus altijd een buurtteam bij u in de buurt. U kunt bij een buurtteam binnenlopen of een afspraak maken. U kunt ook bellen of een e-mail sturen.

 

Lees in deze folder waar ze gevestigd zijn of kijk op deze digitale kaart

 

Contactgegevens Buurtteams Amsterdam per stadsdeel

 

West 020 - 618 49 52 info@buurtteamamsterdamwest.nl
Zuidoost 020 - 314 16 18 info@buurtteamamsterdamzuidoost.nl
Oost 020 - 462 03 00 info@buurtteamamsterdamoost.nl
Centrum 020 - 557 33 38 info@buurtteamamsterdamcentrum.nl
Noord 020 - 435 45 55 info@buurtteamamsterdamnoord.nl
Zuid 020 - 235 91 20 info@buurtteamamsterdamzuid.nl
Nieuw-West 020 - 667 51 00 info@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl

 

 

U herkent de buurtteams aan de volgende afbeelding:Afbeelding1.png

 

 

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Kennismaken met Buurtteam Amsterdam

Heeft u een vraag of wilt u gewoon een keer komen kennismaken? U bent van harte welkom! Voor alle buurtteams en contactgegevens kijkt u op www.buurtteamamsterdam.nl

 

U kunt met vragen over de volgende onderwerpen bij hen aankloppen:

  • Geldzaken
  • Gezondheid
  • Meedoen
  • Veiligheid
  • Wonen
  • Werk
  • Zorg