Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

14 maart 2023

De Familie van West te gast bij Radio Signaal

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen.

 

Een groep vrienden en bewoners

Donderdag 16 maart ontvangen we in de studio de Familie van West. De familie bestaat uit een groep jongerenwerkers, film- en tv-makers, moeders, vaders, directrices van de Joop Westerweelschool, thuiszorgmedewerkers en rij-instructeurs. Maar bovenal is het een groep vrienden en bewoners uit Amsterdam - West, die kunst en cultuur creëren voor het Balboaplein in de Baarsjes.

 

Het begon in 2022 met de eerste voorstelling De Helden van BB. Samen met de jongeren van het plein ging de Familie van West op zoek naar lokale verhalen, die de inspiratie vormden voor maffe en ontroerende scènes en improvisaties.

 

Voor de gelegenheid werd Huiskamer de Tagerijn omgebouwd tot een pop-up theater met terras, waar de buurt ruim een week met een internationale cast en muzikanten een lekker potje met elkaar ging spelen. Onlangs heeft de groep met succes een benefietavond voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije georganiseerd.

 

Van elkaar leren

Wat kunnen andere buurten leren van de Familie van West? U gaat het horen van: 

  • Anil Karabulut (jongerenwerker bij The Mall in de Baarsjes).
  • Marieke Steverink (directeur Joop Westerweelschool in de Baarsjes).
  • Katrien van Beurden (actrice, theatermaakster en bewoner van de Baarsjes).
  • Radia Arouaghe (actieve buurtbewoonster van de Baarsjes).

 

Column

Olga de La Fontaine leest ‘Meneer, wat doet u daar?’

 

De Familie van West

Thumbnail Familie van West.jpg

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.