Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

15 november 2022

Deel 2 'Oorlog is erfelijk' van Warchild bij Radio Signaal op 17 november

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Op donderdag 17 november kunt u luisteren naar het tweede deel van de serie 'Oorlog is erfelijk' van War Child. De wereld wordt na de vluchtelingenstromen uit Syrië, Afghanistan en Eritrea geconfronteerd met een enorme groep mensen die op vlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne.

 

Oorlog en kinderen

War Child wil met haar campagne ‘Oorlog is erfelijk’ laten zien wat oorlog met kinderen doet. En ook met kinderen die zelf de oorlog niet hebben meegemaakt, maar van alles meekregen van hun ouders. Radio Signaal sluit zich hierbij aan en wil deze kennis met u als luisteraars delen. 

 

Na de actuele Agenda en Mededelingen volgt een korte introductie van journalist/interviewer Natascha van Wezel. Daarna komen Leila Prnjavorac, Blaudzun en Eva Weyl aan het woord. 

 

Jong en zorgen voor je ouders

Leila Prnjavorac, was 9 jaar toen de oorlog uitbrak in het voormalige Joegoslavië. Haar ouders zijn zwaar getraumatiseerd. Hierdoor komen verantwoordelijkheden en zorg op de jonge Leila neer. Een zware last om een ouder van je ouders te moeten zijn. 

 

Niet haten

De oma van muzikant Blaudzun zat jaren in een Jappenkamp. Het lukte haar om de onderdrukkers als mensen te zien en hen niet te haten. Blaudzun heeft van haar geleerd om moeilijke situaties als een keerpunt te zien en er iets moois van te maken; bij hem muziek.

 

Leugens en bedrog

Eva Wey's ouders werden in januari 1942 opgeroepen om naar Westerbork te gaan. Haar ouders werden van elkaar gescheiden en Eva bleef bij haar moeder. Het kampleven achter prikkeldraad was vol leugens en bedrog.

 

Deel 1 van deze serie hebben we uitgezonden op 28 juli van dit jaar. Klik hier om die uitzending terug te luisteren.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.