Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

6 maart 2023

Dementie centraal bij Radio Signaal

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen.

 

Vorige week kon door een organisatorisch probleem de uitzending met Reza
Kartosen-Wong niet doorgaan. Die houdt u van ons te goed.

 

Vergrijzing en dementie

In deze uitzending staat dementie centraal. Steeds meer mensen krijgen in hun omgeving te maken met dementie. Amsterdam vergrijst, en leeftijd is een belangrijke factor in het krijgen van dementie. Hoe gaan we als stad om met deze groeiende groep bewoners? Krijgen zij de juiste zorg en is het aanbod naar wens? Kunnen mensen met dementie nog meedoen in onze stad?

 

Evelien Hoekstra.jpgEvelien Hoekstra van De Participatie Praktijk is te gast en vertelt  over de recente uitkomsten van hun onderzoek naar mensen met dementie in Oud-Zuid. Jeroen Wilhelmus van het Odensehuis Zuid vertelt samen met enkele bezoekers over hun ervaringen met dementie. Welke invloed heeft dementie op het dagelijks leven en wat heeft het huis hen te bieden? 

 

 

Column

De column is van Nynke van Zwol, journalist en manager in de Amsterdamse geestelijke gezondheidszorg.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel