Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

23 augustus 2022

Directeur Ieder(in) Illya Soffer te gast bij Radio Signaal

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Ook deze zomer kunt u elke donderdag naar onze uitzendingen luisteren. Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Illya Soffer

Directeur Illya Soffer van Ieder(in) is te gast. Zij vertelt over het netwerk en de belangenbehartiging. We praten met Illya over de missie van de organisatie en hoe Ieder(in) zich verhoudt tot het VN-verdrag Handicap* en tot lokale organisaties als Cliëntenbelang Amsterdam.

 

Ieder(in) is het grootste netwerk in Nederland van mensen met een beperking of chronische ziekte en maakt zich sterk voor een inclusieve maatschappij. De organisatie ondersteunt met tal van programma’s belangenbehartiging door ervaringsdeskundigen op velerlei gebied, en in de lokale– en landelijk politiek. 

(Tekst loopt door na de foto)
Illya Soffer lacht jongen met pet Handicap.jpg

(Foto: Handicap.nl)

 

Lokale belangenbehartiging

Actuele thema’s die de aandacht hebben van Ieder(in) zijn onder meer hulpmiddelen, wonen en de Participatiewet. We staan ook stil bij het idee dat er in de stad geen lokale belangenbehartiging zou zijn. Wat zouden de bewoners daar dan van merken?

 

Wat vindt Ieder(in) van de wijze waarop de lokale belangenbehartiging is georganiseerd? En kan de leefwereld van Amsterdammers wel echt verbeterd worden als we met landelijke wetgeving en beleid te maken hebben?  

 

Ieder(in) maakt zich ook hard voor verbetering van die wetgeving en beleid. Luisteraars kunnen zich actief inzetten door deel te nemen aan het Ieder(in)Panel, het Meldpunt en de Meedenkgroepen.

 

*Het VN-verdrag inzake rechten van personen met een handicap is een internationaal mensenrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Het verdrag geeft mensen met een beperking of chronische aandoening recht op gelijke behandeling en gelijkwaardig meedoen. 

 

Het  werd door de algemene vergadering van de Verenigde Naties  op 13 december 2006 aangenomen en trad op 3 mei 2008 in werking. Honderdzestig overheden, landen of supranationale instanties hebben het verdrag ondertekend. Nederland heeft het VN-verdrag Handicap in 2016 geratificeerd.
 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.