Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

7 februari 2023

Eerbetoon aan Petra Jorissen bij Radio Signaal

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen.

 

Eerbetoon Petra Jorissen

Petra Jorissen is op 30 januari jl. overleden. Petra was docent Nederlands, trainer en beleidsmedewerker bij gehandicaptenorganisaties, freelance publiciste en rollende redacteur. Ze schreef vooral over gezondheidszorg en psychiatrie.

 

Ook was Petra jarenlang als presentator, redactielid en heel lang als columnist verbonden aan ons radioprogramma. Met een scherpe pen, een dosis humor, en een portie zelfspot stelde ze onrecht, onwilligheid, bureaucratie, en dommigheid aan de kaak. Zaken die ze vaak zelf ervaren had als rolstoeler in een onaangepaste, moeilijk toegankelijke wereld.


Als eerbetoon herhalen we de uitzending van 8 oktober 2020, waarin zij geïnterviewd wordt over haar boek 'Érg He?', uit het leven van een rolmodel'. Het boek is deels gebaseerd op ervaringen die zij heeft opgedaan in een revalidatiekliniek, en deels fictief. Het is een pageturner met een lach en een traan en een (h)eerlijke spiegel voor de zogenaamde valide medemens.

 

(Tekst loopt door na de foto).

Petra-Jorissen foto Liesbeth Sluiter.jpg

Petra Jorissen (Foto Liesbeth Sluiter)

 

Ook Thomas van der Zande van ‘duo fiets’ is te gast. Hij voert mooie gesprekken tijdens zijn fietstochten met mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen.

 

Column

Toon van der AA leest zijn column 'Aaihonger’. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.