Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

25 juli 2018

Evaluatie Noord/Zuidlijn: rekening houden met ouderen en mensen met beperking

Het vernieuwde openbaar vervoer in de stad brengt behalve voordelen (korte reistijden) ook met zich mee dat bepaalde reizigers vaker moet overstappen en langer moeten lopen. Onze lidorganisatie Amsterdam Noord Toegankelijk (ANT) haar zorgen hierover uit tijdens de vergadering van de Regioraad op 10 juli. Diverse andere insprekers deden hetzelfde. De Regioraad zegde toe om bij de evaluatie van de nieuwe dienstregeling ook rekening te houden met de effecten voor ouderen en mensen met een beperking. 

 

Extra overstappen zware beproeving

Bonny Alberts (secretaris ANT) schrijft in de inspraaknotitie: ‘Er is veel twijfel en angst bij ouderen die slecht zien of slecht ter been zijn. Dat ze gaan missen wat ze nu nog kunnen, namelijk zelf naar hun familie en bekenden gaan en naar medische voorzieningen. Dat geldt ook voor mensen met allerlei soorten beperkingen: het extra overstappen is een zware beproeving. Daarom vragen we om deze groepen niet in de kou te laten staan, hun ervaringen snel te meten en knelpunten op te lossen.’ De Regioraad zegde toe de stadsdeelgroepen en Cliëntenbelang Amsterdam bij de evaluatie te betrekken.

 

Op de bres

Een toegankelijk en bruikbaar nieuw OV-net is  erg belangrijk voor ouderen en mensen met een beperking. Daarom heeft ANT zich de afgelopen tijd extra ingespannen om in te spreken waar dit kon; in de stadsdelen en bij de Vervoerregio. Helaas werd er weinig bereikt. Het wegvallen van haltes zou het gevolg zijn van verplichte bezuinigingen. Vandaar dat ANT nu heeft ingezet op een grondige evaluatie.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bonny Alberts (secretaris Amsterdam Noord Toegankelijk) via c.b.alberts@planet.nl.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden