Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

29 oktober 2014

Fietsparkeeractie op 31 oktober

Op vrijdag 31 oktober leggen Cliëntenbelang Amsterdam en de Fietsersbond Amsterdam samen met de vereniging Onbeperkt Oost de rode loper uit voor de voetgangers. Zo willen de belangenbehartigers aandacht vragen voor een toegankelijke stoep. Mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden en ouders met wandelwagens ondervinden veel overlast van fietsen die de doorgang belemmeren.

De rode loper symboliseert de vrije doorgangsruimte die altijd minimaal beschikbaar moet zijn voor voetgangers om hun bestemming te bereiken. Fietsen die in de weg staan krijgen tijdens deze actie een gele kaart. Ook wordt tijdens de actie de Fietsparkeer-etiquette van de Fietsersbond uitgedeeld.

Met deze actie willen Cliëntenbelang Amsterdam, de vereniging Onbeperkt Oost en de Fietsersbond bereiken dat fietsers hun fiets zó parkeren dat deze  geen obstakel vormt voor voetgangers met een beperking.

Locatie

De actie vindt plaats tussen 14.00 – 15.30 uur bij de ingang van het filiaal van Albert Heijn in Oostpoort, Land van Cocagneplein 3. (stadsdeel Oost) Deze locatie is vlakbij de Linnaeusstraat en achter restaurant Roezemoes (het oude politiebureau).

Betrokken partijen

Naast Cliëntenbelang Amsterdam en De Fietsersbond zijn Onbeperkt Zuid, Onbeperkt Oost, Onbeperkt West, Amsterdam Centrum Drempelvrij, Initiatiefgroep BTB Noord en de Oogvereniging (afd. Amsterdam) betrokken bij de actie.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel