4 januari 2021

Geen uitreiking van de Amsterdamse Pluim in 2020

In december reikt de gemeente traditioneel de Amsterdamse Pluim uit tijdens het Topsportgala. De Amsterdamse Pluim is een aanmoedigingsprijs voor verenigingen die een sportaanbod hebben voor mensen met een beperking in de breedste zin. Afgelopen jaar verliep dit helaas anders, doordat sporten nauwelijks mogelijk was. Ook zou het Topsportgala in een andere vorm plaatsvinden. Daarom hebben de initiatiefnemers besloten de prijs niet uit te reiken, maar de genomineerde activiteiten wel in het zonnetje te zetten.

 

De genomineerden

Op 14 december jl. is tijdens de Topsport Quiz aandacht besteedt aan de genomineerde verenigingen en hun activiteiten. Dit waren:

 

Tijdens de quiz richtte wethouder Sport Simone Kukenheim zich tot de genomineerden en was er een filmpje over hen te zien. Ook kregen alle genomineerden een feestpakket en een oorkonde thuis gestuurd als dank voor hun inzet. De activiteiten zijn automatisch genomineerd voor de uitreiking van de Pluim in 2021. 

 

Voorbereidingen

De Amsterdamse Pluim wordt sinds 2009 uitgereikt aan verenigingen en organisaties die een speciaal aanbod hebben voor mensen met een beperking of een chronische ziekte. In maart beginnen we met de voorbereidingen voor de uitreiking.

 

Vanaf juni kunnen Amsterdammers activiteiten nomineren voor de Pluim. De stuurgroep van initiatiefnemers maakte hier een definitieve lijst van, waarna een visitatiecommissie van ervaringsdeskundigen de verenigingen in september en oktober bezoekt.

 

Deze visitaties konden dit jaar door de coronacrisishelaas niet plaatsvinden. Er mochten namelijk geen toeschouwers aanwezig zijn en later moest ze weer helemaal stoppen met het sporten. 

 

Initiatiefnemers

De Amsterdamse Pluim is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Cliëntenbelang Amsterdam, Reade, Meer Bewegen Voor Ouderen, Fonds Gehandicaptensport, Stichting De Omslag, Cordaan en het Longfonds.​​​​​​​    

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel