Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

15 juli 2022

Genomineerden Amsterdamse Pluim 2022 bekend

Vol enthousiasme zijn we dit jaar weer begonnen met de organisatie van de Amsterdamse Pluim, de sportprijs voor een sportclub die zich onderscheidt met zijn aanbod voor mensen met een beperking. Met deze prijs zetten we elk jaar een deel van het sportaanbod voor mensen met een beperking in de schijnwerpers.

 

Jaarlijks nomineren we een aantal clubs voor de Pluim. Onze visitatiecommissie bezoekt deze clubs. De commissie bestaat uit ervaringsdeskundige vrijwilligers met een hart voor sporten voor mensen met een beperking. De visitatiecommissieleden beoordelen de clubs op verschillende onderdelen en geven hen een cijfer. 

 

In juni zijn we begonnen met het bezoeken van 5 genomineerde clubs.  Het elektrische- en handbewogen-rolstoelhockey van Only Friends in Amsterdam-Noord was als eerste aan de beurt. 

 

(Artikel loopt door na de foto)

H en E Hockey Only Friends 1 juli 2022.jpg
(Foto: Roos van Trommelen, gemeente Amsterdam) 

 

Ook bezochten we Fit Stroke van REVA-Sport, een fitnessparcours speciaal bedoeld voor mensen met een Niet-Aangeboren-Hersenletsel (NAH). Zij organiseren dit in het Sportcentrum van READE.
 

Sailability was nummer 3 in het rijtje van de genomineerde clubs. Sailability biedt zeilen in aangepaste zeilboten op de Nieuwe Meer bij WSV De Koenen voor mensen met uiteenlopende fysieke beperkingen; van rolstoelgebruikers tot mensen met een visuele beperking. 

 

Na de zomervakantie gaan we op bezoek bij Dans Dans Dans, die een dansgroep heeft speciaal voor kinderen uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). De groep danst in de sporthal van de Burgemeester de Vlugtschool.

 

En als laatste gaan we op bezoek in Sporthal Calvijn bij ASV-LEBO, waar op zondag een zaalvoetbalteam voor mensen met en verstandelijk beperking speelt.

 

Top 3

Eind september maken we de top 3 bekend van de door ons bezochte sportclubs. Zij maken kan om de Amsterdamse Pluim te winnen. Van de top 3 zal het Mediacollege Amsterdam een filmpje maken. Vervolgens kunnen alle Amsterdammers vanaf november op 1 van de 3 clubs stemmen via de stemwebsite van Topsport Amsterdam.

 

Topsport Gala

We hopen dat de ontwikkelingen rond corona het toelaten dat de gemeente weer een Amsterdams Topsport Gala kan organiseren. Daar zal namelijk de wethouder Sport naast de prijzen voor Amsterdamse topsporters ook de Amsterdamse Pluim uitreiken. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zuillen we nadenken over hoe we de prijs op een andere manier kunnen uitreiken. 

 

Houdt voor de verslagen van de visitaties aan de sportclubs, de bekendmaking van de top 3, het filmpje en het stemmen in november de Facebook-pagina van de Amsterdamse Pluim in de gaten en deel vooral onze berichten. Ook in deze nieuwsbrief kunt alles rond de Pluim volgen. 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel