Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

26 februari 2024

Geschiedenis Amsterdam - Noord bij Radio Signaal

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. Dit is een herhaling van de uitzending van 22 juni 2023.

 

Oerknal aan het IJ

Bas Kok (1966 ) is te gast in de studio. Hij is psycholoog en schrijver van boeken, essays, opiniestukken, columns en blogs. Daarnaast is hij actief als ‘stadmaker’. In deze laatste rol initieert hij projecten op het gebied van stedelijke ontwikkeling.

 

Bas Kok.jpgBas zal in de studio vertellen over zijn boek 'Oerknal aan het IJ'. Het boek werpt een nieuw licht op Amsterdam - Noord. De eeuwenlang doorwerkende invloed van het galgenveld op het aanzien van Noord, de opkomst en ondergang van de scheepswerven, de rijzende ster van de cultuurpaleizen EYE en A'DAM Toren.

 

Bovenal stuitte Bas Kok op een nog onbekend verhaal van Noord. Het zet de geschiedenis van het stadsdeel - en dat van de hele stad Amsterdam - op z'n kop. Luisteren dus!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.