23 februari 2021

Het Danspaleis op Radio Signaal

Normaal organiseert het Danspaleis in stad en land dansmiddagen voor 65-plussers en hun meegebrachte gasten (jong en oud). In coronatijd hebben ze hun werk voortgezet in de vorm van de podcast 'Het Radio Danspaleis'. Radio Signaal zorgt ervoor dat u óók naar deze versie van het Danspaleis kunt luisteren. Een feest van herkenning en bezinning voor iedereen die geraakt wordt door deze tijd.  

 

U kunt elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur luisteren naar Radio Signaal op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether).  En overal ter wereld via internet.

 

4 maart in Betondorp

Radio Danspaleis is op bezoek in de lichtgrijze straten van de wijk Betondorp in Amsterdam-Oost. Gebouwd in 1923 in een tijd van hoge woningnood na de Eerste Wereldoorlog. Beton was goedkoper dan baksteen en vernieuwend voor die tijd. Er werden zo’n 900 gezinswoningen gebouwd.

 

Herbert Sarfatij is een Betondorper in hart en nieren. Hij werd er in 1937 geboren. Suna Duijf praat met hem over zijn jeugd in deze wijk rond de Tweede Wereldoorlog. Ook te gast is Edgar Burgos (67), de zanger van de band Trafassi. Hun hit 'Wasmachine' is een veelgevraagd verzoeknummer bij Het Danspaleis.


11 maart in Zeist

Radio Danspaleis is gast in Zeist bij het woon-zorgcentrum Warande. Suna spreekt met meneer Schenk (90 jaar). Een bijzondere bewoner die vertelt over zijn sterke band met muziek. En u kunt luisteren naar een van de medewerkers over het leven in Warande tijdens het afgelopen coronajaar. Suna spreekt ook met de getalenteerde instrumentalist en componist Thijs van Leer over zijn muzikale wortels. 

 

18 maart in Amstelveen

Dit keer is Radio Danspaleis in Amstelveen, de ‘stad in het groen’. In het Odensehuis spreekt Suna Duijf  met het echtpaar Jacob (74 jaar) en Ananda (68 jaar) Goud. Het Odensehuis is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie of geheugenklachten.

 

Muziek en dans lopen als een rode draad door hun leven. Inmiddels heeft Jacob de zoekte van Alzheimer, maar muziek is nog altijd even belangrijk. Suna spreekt ook met medewerker Charlotte Brand-van Loon en zanger Dennie Christian. Zijn grote hit 'Rosamunde’ ligt regelmatig op de platenspeler van het Danspaleis .

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel