Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

21 december 2021

Het Moedernetwerk wint Amsterdamse Pluim

Op zondagmiddag komen ze bij elkaar op Sportpark De Eendracht in Amsterdam Nieuw-West: kinderen met een beperking die op hun eigen manier kunnen voetballen, samen met broertjes en zusjes. De voetbalactiviteit van ‘Het Moedernetwerk’ heeft de Amsterdamse Pluim 2021 gewonnen. Tijdens een speciale uitzending op AT5 van het Sportgala van Amsterdam ontving oprichtster Leila Badou de prijs uit handen van wethouder Sport Simone Kukenheim. 

 

Leila richtte Het Moedernetwerk in Nieuw-West in 2007 op. Het is een plek waar moeders met kinderen met een beperking samen kunnen komen. Ze kunnen ervaringen uitwisselen en van elkaar leren als aanvulling op professionele hulp.

 

(Tekst loopt verder na de foto)

Leila Badou met Pluim 20 december 2021.jpg

(Van links naar rechts: wethouder Sport Simone Kukenheim, winnares Leila Badaou, directeur-bestuurder Cliëntenbelang Amsterdam Deborah Lauria en Annemiek Scheijde, coördinator Amsterdamse Pluim bij Cliëntenbelang Amsterdam. Foto: Merijn Soeters/Topsport Amsterdam) 

 

Zoveel moois gezien

Onze coördinator van de Amsterdamse Pluim Annemiek Scheijde is samen met de visitatiecommissie bij een voetbalactiviteit aanwezig geweest. “We hebben zoveel moois gezien. Gelukkige kinderen, die op een speelse wijze aan voetbal meedoen, contact maken met de jonge gepassioneerde vrijwilligers die duidelijk ook geraakt zijn door deze kinderen. De kinderen werden aan alle kanten beziggehouden en omringd met liefdevolle aandacht. Het was duidelijk te zien hoe sport verbindt.”

 

Uit het juryrapport

‘Oprichtster Leila Badaou van het Moedernetwerk is een vrouw die gedreven en in samenwerking met andere partijen haar werk doet. Zij leidt en begeleidt de sportactiviteit van Het Moedernetwerk met heel veel passie en zij heeft hiermee gezorgd dat kinderen met een beperking uit hun isolement komen. 

Daarbij vinden wij het heel positief dat ook de broertjes en zusjes (brusjes, vaak jonge mantelzorgers) samen iets leuks kunnen doen.

 

Zeker ook belangrijk is dat de moeders steun van elkaar krijgen en ook meedoen met hun sportende kind. De kinderen met de beperking maken een duidelijke positieve ontwikkeling door. Er zijn door het sporten zowel motorische, mentale als communicatieve verbeteringen te zien.’

 

Voetbalactiviteit op het Sportpark

Ongeveer 1,5 jaar geleden benaderde Het Moedernetwerk het management van Sportpark de Eendracht, waar ook sportbuurtwerk gevestigd is, met de vraag of er een voetbalactiviteit op het park plaats kon vinden. Daar is enthousiast op gereageerd door de manager, Liesbeth van de Leur.

 

Er is kosteloos een locatie beschikbaar gesteld, zodat er nu wekelijks op zondagmiddag getraind kan worden. Bovendien kan Het Moedernetwerk gebruikmaken van het busje van het sportpark om kinderen op te halen en thuis te brengen.

 

Vrijwillige trainers

De oprichter van Soccer Talent Khalid El Hadad speelt een grote rol door het leveren van vrijwillige trainers, jonge jongens met dezelfde culturele achtergrond als de kinderen. Een deel van de kinderen kan in groepsverband trainen maar sommige kinderen krijgen 1 op 1 training omdat ze door hun handicap moeilijk in groepsverband actief kunnen zijn. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Amsterdamse Pluim
De Amsterdamse Pluim is de prijs voor sportaanbieders in Amsterdam die zich speciaal onderscheiden met een sportaanbod voor mensen met een beperking. De Pluim is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Cliëntenbelang Amsterdam, Reade, Meer Bewegen Voor Ouderen, Fonds Gehandicaptensport, Stichting De Omslag, Cordaan en het Longfonds.