Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

24 juli 2014

Hulp ouderen gevraagd bij opleiding ergotherapie

Studenten Ergotherapie van de Hogeschool van Amsterdam willen graag in contact komen met ouderen van 70 jaar en ouder én ouderen die ooit een beroerte hebben gehad. Met hun ervaringen willen zij de theorielessen in praktijk brengen. Het gaat zowel om eerste- als tweedejaars studenten. Wilt u helpen? Onderaan dit artikel vindt u de contactgegevens.

Met vragenlijst leren werken

De eerstejaars studenten komen een uur aan huis bij bij ouderen van 70 jaar of ouder. Dit zal in oktober of november zijn. U kunt met de student zelf de datum en het tijdstip afspreken. De studenten leren met een vragenlijst te werken, hoe zij vragen moeten stellen en hoe zij de gegevens daarna moeten interpreteren.

U hoeft niets voor te bereiden of speciaals te doen. Ook hoeft u geen klachten te hebben. Het gaat erom dat u zichzelf bent en uw ervaringen en verhalen wilt delen.

Verdiepen in gevolgen beroerte

De tweedejaars studenten zullen specifiek werken met ouderen die een beroerte hebben gehad en ontvangen hen graag een paar keer voor een gesprek van anderhalf uur op school. De studenten willen met deze ouderen hun vaardigheden oefenen: observeren, onderzoek uitvoeren, vragen stellen en advies uitbrengen. 

Als deelnemer ontvangt u een kleine attentie en een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer. Mocht u niet naar de school kunnen komen, dan kan de student u thuis bezoeken. De gesprekken vinden plaats tussen 20 oktober en 7 november. Voorafgaand aan de gesprekken maakt één van de docenten een afspraak met u om kennis te maken.

Aanmelden

Wilt u meewerken aan één van deze activiteiten, dan kunt u contact opnemen met Dora Tjalsma op (020) 75 25 100 via d.tjalsma@clientenbelangamsterdam.nl Wilt u eerst meer weten, dan kunt u ook terecht bij haar. 

Of wilt u zelf ouderen werven? Dan kunt u hieronder de flyers downloaden en vervolgens printen.

Flyer ouderen ergotherapie

Flyer ouderen ergotherapie na een beroerte

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel