18 april 2017

Inleveren canta ten koste van zelfstandigheid

Wij hebben ons aangesloten bij het protest van PvdA, D66, en SP tegen het besluit van wethouder Van der Burg (Zorg) om Amsterdammers met een beperking te laten herkeuren voor hun canta (brommobiel). Voor mensen die jarenlang zelfstandig konden blijven dankzij hun Canta, is het heel ingrijpend om hun Canta nu te moeten inleveren. Wij zijn er niet van overtuigd dat het (Aanvullend) Openbaar Vervoer of een scootmobiel een goed alternatief is. In tegenstelling tot de gemeente vinden wij het AOV niet geschikt voor korte afstanden. Het is ons onduidelijk, waarom de gemeente het nodig vindt om mensen die al jaren gebruik maken van hun Canta nu opnieuw te beoordelen.  

 

Ongelukkig moment

Ook het moment van deze herbeoordeling vinden wij vreemd en ongelukkig. De gemeente Amsterdam heeft namelijk net besloten om het Doelgroepenvervoer te gaan verbeteren. Hiervoor is een proefproject bedacht, waardoor mensen met een beperking flexibeler kunnen reizen en minder afhankelijk worden van de huidige regels. En deze proef moet nog van start gaan. Wij geven er de voorkeur aan dat de gemeente eerst de vervoersmogelijkheden verbetert, voordat mensen nu een deel van hun zelfstandigheid kwijtraken.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fatima Ouariachi via f.ouariachi@clientenbelangamsterdam.nl of via (020) 75 25 100.

 

Deel dit artikel