Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

28 oktober 2018

Inspirerende TEDXSalon over leven met beperking

TEDxTalks zijn over de hele wereld bekend om hun krachtige boodschappen. Maar er zijn ook TEDxSalons, kleiner opgezet en vanuit een maatschappelijk thema. Op woensdag 17 oktober organiseerden Cliëntenbelang Amsterdam, Stigmag en de Design Thinkers Academy de eerste TEDXSalon van Amsterdam. Twee sprekers kregen 18 minuten om hun verhaal te vertellen. Meer dan 50 mensen kwamen naar de Design Thinkers Academy om te horen over de uitdagingen van leven met een fysieke beperking.


Vraag het gewoon aan me

Sherry Jae Ebere vertelde over haar strijd als transgender met beperking om te overleven. Bijvoorbeeld over hoe anderen haar bejegenen en er altijd maar vanuit gaan dat ze hulp nodig heeft. Haar tip: "Vraag het gewoon aan me." 

 

Hulpmiddelen 3D-printen

Eric Groot Kormelink deelde foto’s van zijn jeugd en hoe hij al vroeg bezig was om zo goed mogelijk mee te komen met leeftijdsgenoten. Al had de rolstoel wel het voordeel dat vriendjes achterop mee konden. Hij vertelde over hulpmiddelen die totaal niet aansloten bij wat hij nodig had. Met de 3D-printer maakt hij ze tegenwoordig zelf! Hij heeft hier inmiddels ook zijn werk van gemaakt.

 

Depriwave

Zanger Hugo van de Poel, alias Stippenlift, zong het publiek toe met zijn depriwave muziek. Zijn muziek staat in het teken van actuele onderwerpen, zoals je geslacht (gender), euthanasie, huilen en chaos.

 

Inspirerend 

De avond werd afgesloten met een nabespreking. Het publiek vragen kon stellen en ervaringen delen. En het applaudisseerde lang voor de sprekers en noemde de avond ‘inspirerend’ en had nieuwe inzichten verkregen. Begin van 2019 wordt een nieuwe salon georganiseerd.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden