Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

14 oktober 2013

Inspraak over Dr. Sarphatihuis

Afgelopen week was de ouderenzorg in Amsterdam weer eens negatief in het nieuws. Het was dit keer de beurt aan het Dr. Sarphatihuis. Uit een vernietigend rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg bleek dat de kwaliteit van de zorg in de zorginstellingen ver beneden peil is. Ook Cliëntenbelang Amsterdam heeft haar enstige zorgen uitgesproken tijdens een vergadering van de Raadscommissie Zorg afgelopen woensdag.

Het rapport onderstreept dat de zorg voor cliënten door deskundige en geschoolde medewerkers nog altijd niet gegarandeerd is. Daarmee is de kwaliteit van zorg en de veiligheid van de cliënten ernstig in gevaar gebracht. Voor ons volstrekt onacceptabel.

In onze inpraak hebben wij alle partijen binnen de Bestuursambitie Langdurige Ouderenzorg opgeroepen eindelijk de beloofde transparantie in praktijk te brengen. Transparantie als het gaat om de maatregelen die getroffen worden en de communicatie hierover. Niet alleen binnen de Bestuursambitie, maar ook met alle Amsterdammers. Zij hebben daar recht op.   

Darnaast hebben wij de gemeenteraad gevraagd haar verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat Amsterdammers kunnen rekenen op goede zorg en de garantie op veiligheid tijdens een verblijf in een zorginstelling. 

In het nieuws bij AT5

Afgelopen vrijdag heeft directeur Ad Warnar een reactie gegeven op de situatie bij het Sarphatihuis in het nieuws van AT5. Klik hier om het nieuwsitem te bekijken.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel