Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

12 augustus 2020

Invloed op jeugdbeleid: Doe mee aan Over mij = met mij!

Vind je het ook belangrijk dat kwetsbare jongeren meer invloed hebben op het beleid van gemeenten en instellingen in regio Noord-Holland? Doe dan mee met 'Over mij = met mij' van Cliëntenbelang Noord-Holland. Ook Amsterdamse jongeren en beroepskrachten zijn natuurlijk van harte welkom! 

 

Wie zoeken we? 

We zoeken 10 jongeren (16-27 jaar) uit Noord-Holland met ervaring met hulpverlening, zorg of extra ondersteuning. Jongeren die met hun ervaringskennis het beleid van gemeenten en instellingen willen verbeteren.   

 
En we zoeken 10 volwassenen die beleid maken of in de praktijk werken met kwetsbare jongeren en die zich willen inzetten voor sterkere participatie door  de doelgroep.

 

Denk aan sociaal werkers en beroepskrachten, zoals:

  • Jongerenwerkers
  • Preventiemedewerkers
  • Jeugdconsulenten
  • Zorgcoördinatoren
  • Behandelaars
  • Ambulant begeleiders
  • Beleidsmaker bij gemeente, samenwerkingsverbanden of instellingen.  


Wat gaan we doen? 

Twee jaar lang trekken we samen op. En ontdekken en versterken we goede vormen van belangenbehartiging, invloed en inspraak. Niet uit de boekjes, maar uit de praktijk.   
 
We delen goede voorbeelden met elkaar, bekijken wat er anders of beter kan, adviseren en helpen elkaar verder te komen. De agenda bepalen we samen. Indien nodig zoeken we ‘kennis van buiten’, bijvoorbeeld een trainer of een spreker die ons een zetje in de goede richting geeft. Maar we maken vooral gebruik van de kennis en ervaring van elkaar, omdat we samen al heel veel weten. 
 

Waarom? 

Belangenbehartiging is best lastig. Om het beleid van gemeenten en de praktijk van organisaties beter te latenaansluiten bij wat jongeren met een zorgbehoefte nodig hebben. Omdat we 1,5 jaar samen optrekken, bouwen we echt iets op. Ook voor daarna. 
 

Praktisch 

We komen elke 3 maanden een dagdeel bij elkaar op een goed bereikbare plek in Noord-Holland. Tussendoor voert iedereen eigen acties uit om vorm te geven aan inspraak en invloed van jongeren. We komen met z’n allen dus echt in beweging. Lees hier meer over het Leernetwerk. 
 
Stichting Alexander faciliteert het leernetwerk, in samenwerking met Team Over mij = met mij van Cliëntenbelang Noord-Holland. Dit Team kan ondersteunen bij het uitvoeren van de acties. 

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden bij:

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Oranje logo.png