Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

16 januari 2012

Januari column

`Verliefd` door Riet, vrijwilligster bij Cliëntenbelang Amsterdam.

 

Nog lang geen voorjaar. Ook geen spannende minnaar voor handen. Waarop dan toch verliefd? Op mijn allernieuwste gadget. De iphone 4 S! Deze zin zou ik zes weken geleden onmogelijk geschreven kunnen hebben! Zo’n zin past ook niet echt bij mij.

 

Waarom dan toch deze passie: het is echt een fantastisch hulpmiddel dat mijn wereld een stuk groter maakt. Ik vind het ook geweldig dat het iets is dat door heel veel mensen gebruikt wordt. Apple zorgt er voor dat op elk apparaat een voice-over zit en desgewenst aangevinkt kan worden.

 

Wat ik aanraak op het touchscreen wordt door een prettige Belgische vrouwenstem uitgesproken. In het begin vond ik het moeilijk, maar gelukkig sprak mijn man deze onsterfelijke woorden: “Hou maar op schat, dat wordt nooit wat. Het is om te huilen wat je nu aan het doen bent !”

 

Nu brandt er diep in mij altijd een rustig waakvlammetje, maar op zulke momenten  laait dit op tot een enorme steekvlam. Dit klinkt u misschien niet prettig in de oren dat geef ik volmondig toe. Het was wel heel functioneel. Ik was in een klap gedreven genoeg om door te zetten.

 

De grens opzoeken binnen mijn handicap blijft een heikel punt. Ik ga regelmatig over mijn grens en moet dan letterlijk en figuurlijk met vallen en opstaan weer door gaan. Toch is dit voor mij te allen tijde beter dan constant een stuk onder mijn grens gaan zitten of anderen mijn grenzen aan laten geven.

 

Ik neem u weer even terug naar mijn geliefde Iphone. Wat kan ik er nu zoal mee? Mailen, sms-en, lekker op de bank de krant lezen of een uitzending gemist programma opzetten, even het weerbericht bekijken of iets opzoeken met google en last but not least bellen! Dit laatste was nog het lastigste!

 

Bij het maken van een sms of een mail kan ik kiezen om de tekst in te spreken of gewoon gebruik maken van het virtueel toetsenbord. Dat gaat heel goed. Er zijn ook blinde mensen die  een klein los toetsenbordje prefereren maar ik vind het zo prima gaan. De Iphone kan ook op mijn brailleregel aangesloten worden.

 

Facebook, Twitter, Hyves het kan allemaal. Ik heb daar nog niet zo’n behoefte aan. Alhoewel even een berichtje op Hyves naar de kleinkinderen vind ik wel leuk. Toch vind ik het nog leuker als ze gewoon komen en we aan tafel een ouderwets spelletje kunnen doen.

 

Mijn liefdesverklaring aan Apple is welgemeend. Het is echt een verrijking om zoveel nieuwe dingen te leren en van te kunnen genieten. Ik ben nog lang niet uitgeleerd!

 

Deel dit artikel