Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

29 oktober 2014

Jeugdplatform Amsterdam verwelkomt eerste leden

We hebben de eerste leden van het splinternieuwe Jeugdplatform Amsterdam kunnen verwelkomen. Drie jongeren en vijf ouders met kinderen van verschillende leeftijden, met diverse problematieken en zorgbehoeftes. We zijn blij met deze gevarieerde groep, maar er is natuurlijk nog plaats voor veel meer jongeren en ouders. Daarom roepen wij onze lezers op om dit platform onder de aandacht te brengen. Dus zegt het voort!

Het Jeugdplatform Amsterdam wordt met ingang van 1 januari 2015 een formele adviesgroep binnen de gemeente. Deze is de stem van het platform en geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies. Niet alleen ouders, maar ook jongeren zien wij graag vertegenwoordigd in de adviesgroep.

Het platform zal tal van activiteiten organiseren die leiden tot goede belangenbehartiging op het gebied van zorg en passend onderwijs. Bijvoorbeeld bijeenkomsten, het monitoren en uitpluizen van ervaringen in de zorg, en er komt een loket waar ouders en jongeren terecht kunnen met hun vragen.

Ook meepraten?

Je kunt op verschillende manieren deelnemen aan het platform. Jongeren en ouders bepalen zelf de manier waarop we in gesprek gaan. De vorm staat niet vast; je kunt digitaal, eenmalig, over één bepaald onderwerp of in de wijk meepraten over het beleid. 

Bezoek een jongerenbijeenkomst

Tijdens een jongerenbijeenkomst over het platform zullen we met jongeren in gesprek over:

  • Waarom zou je wel of niet mee willen doen aan het platform?
  • Op welke manier wil je betrokken worden bij het beleid van de gemeente?
  • Zijn er onderwerpen die volgens jou dringend of belangrijk zijn in de zorg voor jeugd?

Voor de bijeenkomst krijg je een vergoeding, en wij zorgen voor het eten. Kijk ook eens op de nieuwe website van het Jeugdplatform .

Interesse?

Laat het even weten, dan krijg je een uitnodiging voor de eerstvolgende jongerenbijeenkomst. Stuur een mailtje naar Sophie Pennington de Jongh via sophie@clientenbelangamsterdam.nl of app/bel/sms haar op 06 15 27 26 45.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel