Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

28 juni 2023

Knip Weesperstraat ‘op een kier’ voor AOV

De oppositiepartijen hebben wethouder Van der Horst (Verkeer en Vervoer) opgeroepen om de knip in de Weesperstraat open te stellen voor het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) en het leerlingenvervoer. Het afsluiten van de Weesperstraat maakt het reizen met het AOV voor voor ouderen en mensen met een beperking die in de buurt wonen veel te moeilijk. De wethouder heeft toegezegd kleine aanpassingen te onderzoeken.

 

Wij hebben de wethouder tijdens ons gesprek op 21 juni jl. duidelijk gemaakt dat mensen met een beperking niet voor niets ‘kamer tot kamer’ en ‘deur tot deur’ vervoer hebben. Daarom moet het AOV door de afsluiting kunnen. 

 

De wethouder heeft toegezegd dat het AOV door de knip mag om mensen in de buurt te halen en te brengen. Ze heeft niet gezegd dat het AOV zonder meer door de knip mag.

 

Dat is wél nodig. Klanten moeten anders veel langer dan een kwartier na de afgesproken tijd wachten, dus alles duurt langer dan normaal. Daarnaast heeft vervoerder RMC extra auto’s en chauffeurs nodig, en die zijn er niet zomaar.

 

Van der Horst zal met haar collega wethouder Scholtes (Zorg) ook de andere zorgpunten opnemen: door de knip zijn mensen die ‘van deur tot deur samen reizen’ veel sneller door hun maximaal aantal kilometers heen. Daardoor kunnen sommigen hun reis niet meer maken, omdat die opeens verder is dan de toegestane 25 kilometer.

 

We blijven herhalen dat de gemeente in strijd met haar eigen afspraken handelt. De oplossing voor de proef met de afsluiting van de Weesperstraat is eenvoudig: laat alle auto’s en busjes van het AOV en leerlingenvervoer gewoon door. Deze zijn eenvoudig te herkennen.

 

We hebben er ook op aangedrongen dat de gemeente in de toekomst ook het doelgroepenvervoer moet meenemen in de plannen. Dat is dit keer niet gebeurd. Daarvoor zal de gemeente wel de nodige maatregelen voor moeten nemen. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel