28 april 2021

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger Nicolette Besemer

Op 26 april jl. heeft onze vrijwilligster Nicolette Besemer uit handen van burgemeester Femke Halsema een lintje ontvangen. Nicolette mag zich nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen. Nicolette is in Amsterdam op diverse terreinen actief. Bij ons zit ze onder meer in de themawerkgroep Wonen en neemt ze namens ons deel aan de Centrale Verkeerscommissie. We zijn dan ook reuze trots ‘onze Nicolette'. Namens ons allemaal binnen de vereniging: Van harte gefeliciteerd, Nicolette...je hebt het verdiend!

 

Nicolette Besemer krijgt lintje opgespeld 26 april 2021.jpgBurgermeester Halsema verwoordde het zo:

 

“Geachte mevrouw Besemer,

 De stad is van ons allemaal, en iedereen heeft recht op toegang tot de openbare ruimte. Dat klinkt logisch, maar dat is het vaak niet. U besloot er bijna 20 jaar geleden wat aan te doen.

 

U zette een adviesraad en een belangengroep op, die zich inzetten voor mensen met een beperking. U schudde ambtenaren en bestuurders wakker, en zorgde ervoor dat de openbare ruimte steeds toegankelijker werd: meer gehandicaptenparkeerplaatsen, meer zebrapaden, toegankelijke loopruimtes, en beter aanvullend openbaar vervoer.

 

Signaleren, adviseren, overleg met de gemeente: er gaat wel 70 uur per week van uw tijd inzitten, en allemaal vrijwillig. En dan organiseert u ook nog de 4 mei-herdenking op de Zaanhof…

 

Strijdbaar en energiek als u bent, ziet u geen problemen, maar wel altijd mogelijkheden en creatieve oplossingen. Ik heb daar grote bewondering voor.

 

Mevrouw Besemer, het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.”

 

(Op de foto spelt haar oudste dochter het lintje op. Foto: Jette Bolle)

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel