Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

24 april 2020

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilligster Dini Glas

Erkenning voor voorvechtster van mensen met psychische problemen  

 

Vandaag heeft Dini Glas van burgemeester Halsema vernomen dat zij koninklijk onderscheiden zal worden. Voor haar jarenlange vrijwillige inzet voor  Amsterdammers met psychische problemen is zij vandaag telefonisch door burgemeester Halsema benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Dini Glas.jpgMet het organiseren en presenteren van het Psychiatrie Café levert zij keer op keer een unieke prestatie en weet zij een moeilijk bereikbare groep in de Amsterdamse samenleving niet alleen te bereiken, maar ook daadwerkelijk te laten participeren.

 

Bijzondere aanpak

Dini Glas heeft zich sinds 2006 als vrijwilliger bij Cliëntenbelang Amsterdam met veel enthousiasme ingezet voor het Psychiatrie Café. Het Psychiatrie Café is een maandelijkse bijeenkomst in een buurthuis waarbij mensen bij elkaar komen die belangstelling hebben voor onderwerpen die met de geestelijke gezondheidszorg te maken hebben.

 

Dini regelt elke keer een gastspreker, die een thema presenteert, waarna zij de discussie leidt en voor een gezellige en informele tweede helft van de avond zorgt. Iedereen is welkom bij het Café, naast de (ex)cliënten die het voornamelijk bezoeken nemen ook geregeld naasten, hulpverleners, studenten of buurtbewoners deel.

 

Groot succes

Dini Glas is in 2006 begonnen met het organiseren en presenteren van het Psychiatrie Café in het stadsdeel Centrum. Door haar bijzondere aanpak werd het Psychiatrie Café zo’n een succes, dat ze in de loop der jaren Psychiatrie Cafés in de stadsdelen West, Noord, lJburg, Zuidoost en Oost heeft kunnen oprichten. Dit is gebeurd in samenwerking met de Regenboog Groep, SCIP, ROADS, DOCK, ABC, Doras, Dynamo, Mentrum en de stadsdelen.

 

Passie en humor

Het succes van de Cafés is voor een groot deel te danken aan de grote inzet, passie en humor waarmee Dini mensen en organisaties bij elkaar weet te brengen. Ze is een natuurlijke verbinder. Door haar warme persoonlijkheid en hartelijke, ongecompliceerde en vrolijke optreden, voelt men zich bij het Café meteen welkom.

 

Ook mensen met chronische psychiatrische aandoeningen die in isolement zijn geraakt, weet Dini te bereiken, betrekken en aan het Café te binden. Veel van deze mensen komen elke maand weer naar het Café en voor sommigen is het een lichtpunt in de maand en een reden om de deur uit te gaan.

 

Grote bijdrage

Hoe bescheiden Dini ook over haar rol is, ze levert een grote bijdrage aan de inclusie van mensen met psychische problemen en aan het verminderen van stigma’s. Met haar open en warme persoonlijkheid is ze een inspirerend voorbeeld voor velen.  

 

Noot voor de redactie

Voor informatie en vragen kunt u contact opnemen met Dorine van Lennep op 06 20 30 78 55 of via d.vanlennep@clientenbelangamsterdam.nl. Of met Jan Philip Korthals Altes (PR en Communicatie Cliëntenbelang Amsterdam) op (020) 75 25 143 of 06 47 40 06 91 of via j.altes@clientenbelangamsterdam.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel