28 mei 2019

Lift Amstelstation eindelijk klaar!

Sinds 6 mei is het Amstelstation weer een stukje toegankelijker. Reizigers kunnen nu gebruikmaken van een lift tussen de stationshal en het Julianaplein, waar de bushaltes zijn. Met ervaringsdeskundigen uit onze achterban en andere organisaties hebben we ons hier jarenlang sterk voor gemaakt. 

 

Goede toegankelijkheid nog niet de norm

Minder mobiele reizigers moesten voorheen een moeilijk begaanbare omweg maken via hellingbanen, waarbij bovendien een groot hoogteverschil overbrugd moest worden. Bart Weggeman, onze beleidsmedewerker Toegankelijkheid en Mobiliteit is blij dat dit verleden tijd is: “Het Amstelstation is een belangrijk knooppunt van het openbaar vervoer, en het zou niet passend zijn als dat moeilijk te gebruiken is voor minder mobiele mensen. Toch laat deze situatie ook weer zien dat een goede toegankelijkheid nog niet de norm is. Geen van de betrokken partijen was in eerste instantie bereid de kosten voor de lift te dragen.”

 

Lift Amstelstation mei 2019 klein.jpgLift inpassen in Amstelstation

Op 5 oktober 2016 ging de gemeenteraad akkoord met een financieringsvoorstel voor de lift. Toch duurde het nog bijna drie jaar, voordat deze in gebruik kon worden genomen. Bart: “Het Amstelstation is een monument, daardoor heeft de ruimtetechnische aanpassing extra tijd gevraagd. De lift is aangelegd op een onopvallende plek, naast de Rituals-winkel in de stationshal. Maar hij is  wel goed vindbaar. Het is alleen jammer dat je de lift niet kunt gebruiken om naar de nieuwe tramhaltes te komen. Hiervoor moet de reiziger nog steeds een vrij lange hellingbaan af.”

 

 

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bart Weggeman (beleidsmedewerker Toegankelijkheid & Mobiliteit) via

b.weggeman@clientenbelangamsterdam.nl

icoon30-medewerker-linkedin.png icoon30-medewerker-twitter.png

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Lees hier het artikel 'Grote kans op lift Amstelstation' van 29 september 2016.