Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

23 juni 2022

Luister ook in de zomer naar Radio Signaal!

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Ook deze zomer kunt u elke donderdag naar onze uitzendingen luisteren. Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Marli Huijer.jpgHoogleraar Marli Huijer

Op donderdag 30 juni Is Marli Huijer te gast. Zij is emeritus hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, filosoof en medicus. Zij schreef het spraakmakende boek ‘De toekomst van het sterven’. Hierin onderzoekt Huijer onze omgang met veroudering en de dood, zowel op persoonlijk als maatschappelijk en politiek vlak. In een vrolijke blik op de toekomst probeert zij het huis van de sterfelijkheid opnieuw vorm te geven. (Foto: Dingena Mol)

 

Will van Soest: onvermoeibaar

Op 7 juli is Will van Soest onze zomergast. Zij is de energieke en onvermoeibare partijleider van de Amsterdamse Partij van de Ouderen. Sinds 2021 is zij de oudste, actieve politicus van Nederland. Ze was 20 jaar actief in de stadsdeelraad Noord, 8 jaar in de Amsterdamse gemeenteraad en vanaf 2019 in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Zij zet zich in voor betere voorzieningen voor ouderen, zoals woningen, bereikbare gezondheidszorg en strijdt tegen de groeiende eenzaamheid onder ouderen.

 

Petra Jorissen.jpgPublicist Petra Jorissen

Op 14 juli vertelt Petra Jorissen over haar boek ‘Erg hè! Uit het leven van een rolmodel'. Petra Jorissen was docent Nederlands en trainer en beleidsmedewerker bij gehandicaptenorganisaties. De afgelopen 20 jaar schreef ze vooral over gezondheidszorg en psychiatrie. Het boek is deels gebaseerd op ervaringen opgedaan in een revalidatiekliniek, deels fictief. Een boek met een lach en een traan en vooral een (h)eerlijke spiegel voor de valide medemens.

 

Thomas van der Zande is ook te gast. Op zijn duo-fiets biedt hij gratis fietstochten aan voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen. Met hen voert hij mooie gesprekken.

(Herhaling van de uitzending van 8 oktober 2021)

 

DenR_Woordvoerders_Frederieke Schouten.pngDierenarts Frederieke Schouten

Op 21 juli is Frederieke Schouten te gast. Zij is dierenarts en kwam veel op boerderijen. Nu is ze directeur van Dier en Recht en Varkens in Nood. Dier en Recht ijvert voor betere regelgeving en controle bij het fokken van honden en katten, bestrijdt wantoestanden in de paardensport, opende een meldpunt voor rashonden, en is een luis in de pels van de Europese commissie.

 

Varkens in Nood bestrijdt 't knippen van staarten, de wantoestanden in stallen en abattoirs, stalbranden en slechte vervoersomstandigheden.

 

Onze andere gast is Judith van De Poezenboot, een Amsterdams dierenasiel aan de Singel dat zwerfkatten opvangt en herplaatst.

(Herhaling van de uitzending van 4 november 2021)

 

Oorlog is erfelijk

Op 28 juli haken we aan bij de campagne van War Child 'Oorlog is erfelijk'. De wereld wordt geconfronteerd met een enorme groep mensen die op de vlucht zijn voor oorlog. Na Syrië, Afghanistan en Eritrea nu uit Oekraïne. War Child wil met deze campagne laten zien wat oorlog met kinderen doet, ook al hebben zij zelf de oorlog niet meegemaakt.

 

Journalist en filmmaakster Natascha van Weezel interviewde voor War Child interviewde bekende Nederlanders over hoe oorlog hun leven heeft bepaald. De ouders, broers en zus van schrijver en historicus Geert Mak overleefden het Jappenkamp. De moeder van kunstenares Frédérique Spigt leed na het Jappenkamp aan een kampsyndroom en de ouders van schrijver Arnon Grunberg overleefden de Holocaust.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.