Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

4 januari 2015

Makelpunt wordt TEAM ED

Het sociaal uitzendbureau voor ervaringsdeskundigen gaat zelfstandig verder onder de naam TEAM ED. Twee jaar lang was het Makelpunt een project van Cliëntenbelang Amsterdam. Met als doel de zorg en dienstverlening van maatschappelijke organisaties te verbeteren door de inzet van ervaringsdeskundigen. Met Cliëntenbelang als grondlegger is deze zomer de Stichting TEAM E(rvarings)D(eskundige) geboren.

Stichting TEAM ED bestaat uit een groep van meer dan vijftig ervaringsdeskundigen. Zij werken voor gemeenten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. TEAM ED is bestuurlijke verbonden met ons en blijft voorlopig gehuisvest aan de Plantage Middenlaan.

Ervaringsdeskundigheid steeds vaker ingezet

Ervaringsdeskundigen worden op steeds meer plekken ingezet. Een positieve ontwikkeling, mits het zorgvuldig gebeurt. Ervaringsdeskundig zijn betekent meer dan het hebben van een ervaring. Zo iemand heeft ook geléérd van zijn ervaring én van de ervaringen van anderen. Hij of zij weet deze ervaringskennis functioneel in te zetten.

Bij TEAM ED krijgt elke ervaringsdeskundige die aan een opdracht begint, begeleiding van medewerkers die veel expertise hebben in het werken met deze doelgroep. Ook krijgen zij trainingen aangeboden.

Betere zorg- en dienstverlening

Ervaringsdeskundigen zijn vaak aan het pionieren. Zeker op de plekken waar TEAM ED haar ervaringsdeskundigen inzet: welzijn, schuldhulpverlening en in de wijk. We vinden het belangrijk onze ervaringsdeskundigen goed te begeleiden.

En ook denken we graag met opdrachtgevers mee over de best mogelijke manier om ervaringsdeskundigheid in te zetten. Samen willen we werken aan een zorg- en dienstverlening waar ervaringsdeskundigen een vanzelfsprekende plek hebben. De zorg- en dienstverlening aan mensen in kwetsbare posities wordt er zo veel beter van.

Meer informatie

Als u denkt dat uw organisatie baat kan hebben bij de inzet van ervaringsdeskundigen of als u aan de slag wilt bij TEAM ED, mailt u dan naar info@teamed.nl of bel 06 21 41 43 93 (organisaties) of 06 46 29 51 16 (ervaringsdeskundigen).

En neemt vooral een kijkje op www.teamed.nl

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel