21 september 2018

Mantelzorg Steunpunten Amsterdam

Bert Kort houdt zich in opdracht van de gemeente Amsterdam bezig met het Mantelzorg project van de gezamenlijke maatschappelijke dienstverleners (madi’s) SEZO, Puur Zuid, MaDiZo, Dynamo, Doras, Civic,  Centram, en de ABC Alliantie. In deze bijdrage informeert hij u over dit project.

 

Krachten bundelen voor de mantelzorger

De acht organisaties voor Maatschappelijke Dienstverlening pakken gezamenlijk hun rol in de mantelzorgondersteuning. Door de handen ineen te slaan kunnen ze werken aan hun zichtbaarheid en deskundigheid. 

 

Mantelzorg Steunpunten Amsterdam 

De madi’s presenteren hun aanbod onder de naam Mantelzorg Steunpunten Amsterdam op een nieuwe website: Mantelzorgamsterdam.nl . Op de website zullen mantelzorgers en verwijzers beter hun weg naar het aanbod kunnen vinden. Naar verwachting zal de website eind september live gaan. 

 

Verbeteren in maatwerk

Niet alleen op de website, ook binnen de organisaties zal de zichtbaarheid richting de mantelzorger vergroot worden. Per madi gaan twee medewerkers hiermee aan de slag: de mantelzorgconsulenten. Dit is aanvullend op álle maatschappelijk dienstverleners die de ondersteuning kunnen bieden. 

 

Mantelzorgondersteuning is maatwerk. Iedere situatie is anders. Door hun kennis kunnen de mantelzorgconsulenten gericht zaken uitzoeken. Ook is het mogelijk de zorg even over te nemen als het de mantelzorger teveel wordt. 


Wat kan mantelzorger verwachten?

De mantelzorger kan van de mantelzorgconsulent verwachten:

  • Informatie en advies over regelingen en voorzieningen voor mantelzorgers. 
  • Hulp bij praktische vragen, zoals het regelen van vervoer of dagbesteding. 
  • Advies bij financiële problemen. 
  • Ondersteuning bij emotionele problemen, zoals stress.
  • Het tijdelijk overnemen van regelzaken. 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel