30 augustus 2021

Marlien Keune (72) overleden

Tot onze spijt hebben we het bericht ontvangen dat Marlien Keune (72 jaar) op 20 augustus jl. is overleden. Jarenlang was zij een zeer geliefde en actieve vrijwilliger bij ons. Met name voor ons Platform Mantelzorg Amsterdam. Zo was ze met haar opgewekte energie en kordaat optreden vaak de technisch voorzitter van de vergaderingen van het platform. Met andere vrijwilligers bij het platform heeft ze menig mantelzorglunch opgeluisterd met informatie en het ophalen van verhalen uit de praktijk.

 

Door Malène Duijst, coördinator van het Platform Mantelzorg Amsterdam

 

Ze heeft daarnaast een aantal keer de vrijwilligersdag van Cliëntenbelang Amsterdam opgeluisterd als handlezer. Dat was zo’n succes dat de mensen er telkens weer voor in de rij stonden. Ze kon prachtig vertellen en liet bij haar thuis alle boeken zien die ze erover had gelezen. "Ik heb er wel voor gestudeerd hoor", zei ze dan.

 

(Het artikel loopt na de foto door)

Marlien Keune.jpg

 

In Amsterdam-West was ze een begrip en bovendien actief voor de Alzheimervereniging, waar ze jarenlang de Alzheimercafé’ s in het Huis van de Buurt De Klinker organiseerde. 

 

Door de coronapandemie kwamen we elkaar niet meer tegen, maar daarvoor was een bijeenkomst niet compleet als Marlien er niet bij was. Maatschappelijk betrokken en gezelligheidsdier, dus we hebben op menig borrel met elkaar gesproken en genetwerkt.

 

We missen haar aanwezigheid al enkele jaren bij ons platform en hebben mooie herinneringen aan haar. Haar enthousiaste bijdragen rond mantelzorg en in het bijzonder mensen en hun naasten met Alzheimer zullen ons altijd bijblijven. 

 

Toen ze wegging bij ons platform gaf ze ons het speldje van de Alzheimervereniging. Een speldje met een vergeet-mij-nietje. Dat zullen we zeker niet doen, Marlien!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel