Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

13 mei 2013

Mei column

`Duivels dilemma 2` door Riet, vrijwilligster bij Cliëntenbelang Amsterdam.

Vorige maand beloofde ik u op de hoogte te houden van het wel en wee van mijn bionische oog. Welnu, het ongelooflijke gaat gebeuren! Deze zomer staat in het teken van operatie en revalidatie. Ik vind het spannend, fantastisch en ook wel een beetje eng!

Zoals ik [link4953]de vorige keer[/link] al zei; mocht ik de kans krijgen, dan ga ik ervoor en dat is nog steeds zo. Na de opereatie moeten mijn hersens nieuwe signalen omzetten in de oude, lang niet gebruikte, signalen. Heel spannend hoe dit proces zal gaan. Als het mij even te heftig wordt, dan zet ik het computertje uit en de bril af. Morgen weer een dag, denk ik dan gewoon!

Mijn man, kinderen en kleinkinderen leven allemaal mee. De kleinkinderen hebben ook van die leuke uitspraken. We zoeken natuurlijk het internet af naar de ervaringen van de 50 mensen op de wereld die al met een oogchip rondlopen. Zo is er een opa waarvan de kleinkinderen een wit T-shirt aantrekken, zodat hij ze wat makkelijker in het vizier krijgt.

Ties, onze kleinzoon van acht jaar, dacht daar even ernstig over na: "Oma, als wij nu voor jou een wit T-shirt aandoen en er komt ineens een vreemd iemand, ook met een wit T-shirt, dan pak je die misschien zomaar!" Of  Kaisa van vier jaar die vrolijk bedacht dat ik dan nooit meer op haar tenen zou staan!  Wel jammer dat dit nog steeds zal gebeuren, vrees ik.

Zo vroeg Max, zes jaar oud, zich af dat als ik weer een beetje kan zien en dan naar hem kijk, of ik dan wel weet of hij echt Max is en niet Ties. Jasmijn van twaalf leeft heel erg mee en vindt het echt cool. Dat ik met die bril op een spion lijk, vinden ze allemaal ook  heel gaaf! Het is goed als de ernstige, lieve en leuke dingen allemaal aan bod komen.

Het geeft mij een warm gevoel dat zoveel vrienden en familie zich in de materie verdiepen en echt meeleven. Naast mijn persoonlijk belang is er natuurlijk het algemeen belang. Ik ga mij er zeker voor inzetten om mijn verhaal zo duidelijk mogelijk te vertellen, ook aan de ziektekostenverzekeraars als dit nodig mocht zijn.

Hopelijk is het de volgende zomer zover dat deze operatie voor veel meer mensen beschikbaar zal zijn.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel