Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

17 februari 2023

In Memoriam - Arnold Folkerts

In nabijheid van zijn steun en toeverlaat Ada van de Weijer is Arnold Folkerts (66 jaar) op 14 februari jl. overleden. Arnold was sinds 2019 lid van onze Kennisgroep Personen met Onbegrepen Gedrag. Hij had nog zoveel plannen, maar op de dag van de liefde nam hij afscheid van deze wereld.

 

Arnold Folkerts.jpgArnold was een betrokken, gezellige en creatieve man. Na zijn studie Andragologie was hij 6 jaar jongerenwerker in Amsterdam Centrum. In 1988 is hij begonnen met beeldproductie. Samen met Ada volgde hij in de avonduren de Kunstacademie. Samen maakten ze korte filmpjes die ze via de usb-stick en internet de wereld in brachten.

 

Samen hebben ze Booz opgericht, waarvoor ze zich zowel vrijwillig als betaald inzetten om de verhalen te vertellen van mensen die niet gehoord worden.  Binnen BOOZ coachten ze ook mensen om met beeld en geluid te werken. Alle producties hebben gemeenschappelijk dat de ervaringskennis naar voren komt van de mensen waarover het gaat en hun kracht en inventiviteit om met het leven om te gaan.  

 

Voor zijn start voor de Kennisgroep schreef Arnold een korte introductietekst over zichzelf: ‘Je moet ons werk als mens en maker zien’. Arnold deed ook Tai Chi Chuan, een Chinese vechtkunst. Hierin verdiepte hij zich in, gaf ook les en vertelde er met veel passie over. Het gaf hem vitaliteit en inspiratie dat hem ook hielp in zijn werk.

 

Arnold was altijd bij de vergaderingen van de Kennisgroep. Hij dacht mee en had een waardevolle inbreng. Zeker ook door de prachtige verhalen die hij voor bijeenkomsten op film zette. Hij kon op een mooie manier confronterende vragen stellen, waardoor de mooiste gesprekken ontstonden. Hij voelde zich verbonden met de mensen waarover we spraken.

 

Als we aan Arnold denken, dan denken we vooral aan zijn zachtaardigheid, betrokkenheid en eerlijkheid. Ada en Arnold waren met elkaar en door elkaar in evenwicht, Yin en Yang. Arnold stuiterend van enthousiasme en Ada rustig en kalm. 

 

We zijn enorm dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan en betekent. We missen je! We wensen Ada van de Weijer enorm veel kracht en sterkte toe. 

 

Arnold Folkerts in actie met zijn vrouw.jpg

Arnold en Ada in actie. Bekijk hieronder het filmpje Weg van gedwongen Zorg dat Arnold in 2019 maakte voor de Kennisgroep Personen met Onbegrepen Gedrag.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel