Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

15 juni 2020

In memoriam Jaap Peeters

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van Jaap Peeters op 10 juni jl. In de verleden tijd over hem praten is onwerkelijk. Jaap heeft zich jarenlang ingezet voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Hij deed dit lange tijd bij het Platform LVB en later bij de Kennisgroep Personen met onbegrepen gedrag. Jaap vierde niet zo lang geleden zijn 50ste verjaardag. Hij stond nog midden in het leven.

 

Jaap kennen wij als een bijzonder mens. Hij zette zich, hoe het ook ging, met volle kracht in voor mensen met een licht verstandelijke beperking. In vergaderingen en bijeenkomsten was hij actief aanwezig en was hij altijd in voor een geintje. We herinneren hem als slim en goed op de hoogte. Ondanks zijn beperking wilde hij pertinent alle stukken lezen en overal aan meedoen. Daar hadden we altijd grote bewondering voor.

 

Jaap Peeters.jpg

 

Jaap had een grote hobby: treinen. Op vakantie zocht hij de bijzonderste op. Ook kon hij er honderduit over praten. Naast zijn werk als ervaringsdeskundige was hij hovenier. Buiten zijn vond hij heerlijk. Hij had vaak een gebruind gezicht, waar we jaloers op waren. Naast zijn werk bij Cliëntenbelang Amsterdam was hij heel actief in Amsterdam-West. Bij wijkzorgnetwerken samen met goede vriend Jaap Prummel en bij bijeenkomsten. 

 

Het verlies van Jaap valt zwaar. Hij wordt gemist bij de Kennisgroep. We zijn dankbaar voor zijn tomeloze inzet en zullen zijn sprankelende persoonlijkheid missen.

 

Namens Malène, Sophie, Barbera, Esther, Deborah en alle andere collega's van Cliëntenbelang Amsterdam. 

 

Lees ook deze brief van Jaap van september 2019. Het is één van zijn brieven waarin hij zich hard maakt voor mensen met verward gedrag.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel