Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

27 juli 2017

Minder lang wachten op aangepaste woning

De gemeenteraad heeft 28 juni jl. 2 belangrijke voorstellen van ons overgenomen. Hierdoor hoeven mensen in de toekomst minder lang te wachten op een aangepaste woning. En hoeven mensen niet weg te blijven van dagbesteding, omdat ze geen vervoer hebben.  

 

De voorstellen komen voort uit onze reactie op de Wmo-verordening en de Bestuursrapportage Wet maatschappelijke ontwikkeling (Wmo). Wethouder Zorg Eric Van den Burg was niet van plan om onze voorstellen over te nemen. Maar gelukkig was een meerderheid van de raad het wel met ons eens. De gemeenteraad nam twee moties aan die onze voorstellen in actie zullen omzetten.

 

Motie woningaanpassingen

Wij willen dat mensen met een beperking niet meer jarenlang moeten wachten op een geschikte woning, zoals nu wel het geval is. Omdat er zo weinig aangepaste woningen zijn in Amsterdam, vinden we dat mensen eerder in aanmerking moeten komen voor een aanpassing van hun eigen woning zodat ze daar kunnen blijven wonen. Het kan ook gaan om woningen op een bovenetage, waarvoor meerdere trapliften nodig zijn.

 

De motie van D66, GroenLinks, PvdA, SP en Partij voor de Ouderen zorgt ervoor dat het beleid aangevuld zal worden met een nieuw criterium: als er niet binnen 1 jaar een (rolstoel)geschikte woning beschikbaar is, moet de huidige woning worden aangepast. Op het moment dat de Wmo-verordening wordt aangepast, wordt deze wijziging meegenomen. Dat is waarschijnlijk in 2018.

 

Motie vervoer naar dagbesteding

Mensen die een indicatie voor dagbesteding hebben, blijven nu soms noodgedwongen thuis, omdat ze geen vervoer hebben. En omdat niet duidelijk is geregeld dat zij dan recht hebben op vervoer. Door de motie van D66 en GroenLinks moet de gemeente zorgen dat het ontbreken van vervoer géén belemmering voor mensen mag vormen om aan dagbesteding deel te nemen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fatima Ouariachi (beleidsmedewerker Wet maatschappelijk ondersteuning) op (020) 75 25 149 of via f.ouariachi@clientenbelangamsterdam.nl.

icoon30-medewerker-linkedin.png

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel