Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

24 april 2024

Netwerk Palliatieve Zorg Amsterdam en Diemen nieuwe lidorganisatie

Netwerk Palliatieve Zorg Amsterdam en Diemen (NPZA) is lid geworden van onze vereniging. Hier zijn we heel blij mee natuurlijk. Connie Bremer neemt namens het Netwerk deel aan onze werkgroep Kwaliteit van Zorg. Namens de gehele vereniging: welkom en we kijken uit naar onze samenwerking!

 

Van onschatbare waarde

Een stem geven aan de behoeften en uitdagingen van mensen, patiënten, naasten en nabestaanden in de palliatieve levensfase is van onschatbare waarde voor het verbeteren van palliatieve zorg. Vanuit deze overtuiging bundelt een team van ervaringsdeskundigen bij het NPZA hun krachten om de kwaliteit deze ondersteuning en zorg te versterken.

 

Palliatieve zorg is…

Palliatieve zorg is zorg voor mensen die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid waaraan de kans groot is dat men daaraan komt te overlijden. Dat palliatieve zorg gaat over de laatste drie maanden of zelfs de stervenfase is een misvatting.

 

De palliatieve fase kan jaren duren. Van belang is om aan te sluiten bij wensen, waarden en behoeften van mensen die deze zorg nodig hebben. Om nog te doen wat kan, past en mogelijk is. Ieder mens is hierin verschillend.

 

Vroegtijdig nadenken

NPZA wil een bijdrage leveren aan maatschappelijke acceptatie en integratie van mensen in de palliatieve levensfase en hun naasten. Zij doet dit door palliatieve zorg op diverse manieren, aansluitend bij verschillende leeftijds- en doelgroepen, bespreekbaar te maken.

 

Vroegtijdig nadenken over het leven, inclusief het einde lukt alleen als de persoon als mens benaderd wordt en niet als diagnose. Dat geldt niet alleen voor wanneer je zorg nodig hebt maar geldt voor onze samenleving als geheel.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel