Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

22 december 2016

Nicolette Besemer genomineerd voor `Amsterdammer van het Jaar`

Nicolette Besemer, een van onze vaste vrijwilligers, is genomineerd voor de titel Amsterdammer van het Jaar 2016. Tien kandidaten strijden om de eer. Zondag 15 januari a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt in de Stadsschouwburg. Natuurlijk hopen wij 'onze kandidaat` wint, want Nicolette helpt mee om Amsterdam beter toegankelijk te maken voor mindervaliden!

Nicolette BesemerNicolette verzet veel werk, niet alleen voor haar eigen stadsdeel Amsterdam West, maar ook voor de rest van de stad. Ze is voorzitter van belangengroep Onbeperkt West die opkomt voor gehandicapten, chronisch zieken en ouderen in stadsdeel West. Daarnaast adviseert ze wekelijks de stedelijke verkeerscommissie en is ze lid van de stedelijke Wmo-Adviesraad.

 

Ze weet mensen te motiveren

Nicolette zet zich al lang in voor Cliëntenbelang Amsterdam. Op dit moment is ze voorzitter van ons cluster Stadsdeelgroepen, waarin de belangengroepen uit de stadsdelen zitting hebben. Daarnaast is ze lid van de werkgroep Mobiliteit en Toegankelijkheid. Beleidsmedewerker Toegankelijkheid Bart Weggeman werkt naar volle tevredenheid met Nicolette samen: “Ze kan heel goed luisteren, weet mensen te motiveren en weet ook een moeilijke boodschap met een kwinkslag te brengen.”

 

‘En echt, dan ben je Nicolette dankbaar’

De website Amsterdammer van het Jaar kondigt Nicolette als volgt aan: ‘Zou zomaar kunnen dat je, al dan niet tijdelijk, in een rolstoel terecht komt.  En echt, dan ben je Nicolette dankbaar. Zij strijdt al jaren tegen obstakels in de buitenruimte waar validen nooit acht op slaan. Een stoeprand van vijf centimeter bij een zebra? Dat is een hoogte die een rolstoeler niet zelfstandig kan bedwingen. En hoe kom je over de drempel van een winkel? Waar kan je plassen als dat in geen enkel café mogelijk is?’ Lees meer op de website.

 

Brengt u ook uw stem uit op onze vrijwilliger Nicolette? Dat kan tot en met 14 januari. 

 

Deel dit artikel