Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

4 september 2014

Nieuw Jeugdplatform Amsterdam zoekt leden

Zowel ouders als jongeren die te maken hebben met zorg voor jeugd zijn van harte welkom om mee te denken in het nieuwe Jeugdplatform Amsterdam.

Wat doet het platform?

In 2014 is op initiatief van de Gemeente Amsterdam het Jeugdplatform Amsterdam opgericht. Dit onafhankelijke platform, dat ouders en jongeren zelf zullen vormgeven, adviseert de gemeente (gevraagd en ongevraagd) op een kritische en creatieve manier over effectieve zorg voor de jeugd: thuis, in de wijk, op school of in een instelling.

Het platform onderneemt verschillende activiteiten die leiden tot goede belangenbehartiging, waaronder het organiseren van thema- en buurtbijeenkomsten, de monitoring en analyse van zorgsignalen en het trainen en installeren van ervaringsdeskundige belangenbehartigers.

Deze activiteiten stellen een drietal kerngroepen van ouders en jongeren in staat hun stem collectief te laten horen aan de gemeente. Drie samenwerkende organisaties ondersteunen hen hierbij: Cliëntenbelang Amsterdam, Stichting Alexander en OCO. Het Jeugdplatform krijgt per 1 januari 2015 een formele adviesfunctie.

Belangstelling?

Het Jeugdplatform is nog in oprichting. We zijn dan ook hard op zoek naar jongeren en ouders die mee willen denken of doen. Heeft u interesse? Neemt u dan contact met ons op! Als u ons  wilt uitnodigen voor een bijeenkomst met jongeren en/ of ouders, bijvoorbeeld  bij uw cliëntenraad of (zelf)organisatie, op school of in het buurthuis, dan komen we graag naar u toe.

Contact

U kunt contact opnemen met Sophie Pennington de Jongh of Geeske Strating via jeugdplatform@clientenbelangamsterdam.nl of op (020) 75 25 100. U kunt zich bij hen ook abonneren op de nieuwsbrief van het Jeugdplatform.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel