Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

29 maart 2022

Nieuw lid van onze vereniging: Join The Project

De gloednieuwe Stichting Join The Project is sinds kort lid van onze vereniging. Een stichting van en voor jongeren die vooral actief is in de regio Hoorn in Noord-Holland. Nimesh Ranasinghege (19 jaar) is een van de oprichters: “De coronatijd was saai en tegelijk stressvol, doordat we niets konden doen. Daarom werd ons motto ‘Wat kunnen we wél doen?’  

 

Nimesh deed vorig jaar eindexamen, middenin coronatijd. “Alleen de examenklassen mochten naar school. Er was geen gezellige schoolsfeer, geen examenfeest. Het was zwaarder dan verwacht, omdat iedereen een achterstand had. We hadden gelukkig iets om naar uit te kijken, want een week na ons examen werd Join The Project (JTP) een officiële stichting.”

 

Denken in oplossingen

Al vanaf het begin van de coronapandemie maakte een aantal Hoornse jongeren plannen om elkaar te steunen toen de meeste activiteiten tot stilstand waren gekomen. De jongeren willen denken in oplossingen in plaats van problemen.

 

Doelstelling is het organiseren van activiteiten voor jongeren, die ook maatschappelijke waarde hebben. En dat lukt. “Er is een goeie vaart, we blijven bewegen en nieuwe stappen zetten”, zegt Nimesh tevreden.

 

Teams

Het idee van JTP is om jongeren hun eigen project te laten opzetten, zoals de naam van de stichting al aangeeft. Dit besloten de jongeren te doen in teams, waarvan er nu 4 zijn: team multimedia, team community, team events en team gastlessen en trainingen.

 

(De tekst loopt door na de foto)

Thumbnail Dreamteam Join the Project maart 2022.jpeg

(Leden van het JTP-Dreamteam met Nimesh vooraan in het streepjesshirt)

 

Nimesh: “We hebben daarnaast ervoor gekozen om elk jaar een nieuw bestuur samen te stellen, zodat steeds andere jongeren de kans krijgen om te groeien in wat ze leuk vinden.”

 

Gastlessen

Er is geregeld kruisbestuiving tussen de teams. Als een team bijvoorbeeld een evenement organiseert, dan kan het andere team daar een videoregistratie van maken. Er is ook een team dat gastlessen op scholen verzorgt.

 

De onderwerpen voor de gastlessen worden vaak zelf bedacht door jongeren die dingen hebben meegemaakt en waarover ze willen praten, zoals eenzaamheid of pesten. Nimesh: “Als jongeren hun persoonlijke verhaal vertellen, gaat de rest van de klas daar vanzelf over praten.”

 

Direct contact met jongeren

Nimesh: “Doordat de jongeren zelf alles regelen vallen we op, dat vinden mensen tof. We hebben ook al gesprekken gehad met andere organisaties, en met wethouders en de burgemeester van Hoorn. Ze vragen ons hoe zij ook direct contact met jongeren kunnen maken.”

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Energie en motivatie 
De Stichting Join The Project is van en voor jongeren en heeft 20 leden, en meerdere rolmodellen in Hoorn als ambassadeurs. De projecten die de jongeren doen geven energie, motivatie en een gevoel van verbondenheid. JTP krijgt ondersteuning van Cliëntenbelang Noord-Holland, het onderdeel van Cliëntenbelang dat actief is in de hele provincie Noord-Holland behalve Amsterdam en Gooi- en Vechtstreek. Bekijk hier de trailer die ze hebben gemaakt.