Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

24 maart 2021

Nomineer een sportvereniging voor Amsterdamse Pluim!

Tot 13 april kan iedereen nog een sportvereniging nomineren voor de Amsterdamse Pluim. Dé prijs voor sportaanbieders in Amsterdam die zich speciaal onderscheiden met een sportaanbod voor mensen met een fysieke of psychische beperking. En hen stimuleren om te sporten. Ook in de 1,5 metersamenleving. Misschien krijgt uw vereniging dit jaar wel de Amsterdamse Pluim! 

 

Omdat we de Pluim vorig jaar niet konden uitreiken vanwege de coronacrisis, doen de 5 genomineerden van 2020 dit jaar weer mee. Het gaat om de clubs Only Friends/Older Friends, Aquapower, Dance Connects, AHBC- LG hockey en ASV Lobo. Bekijk dit filmpje dat we hebben gemaakt over de genomineerden.

 

Ruimte voor 5 extra genomineerden

Er is nog ruimte voor 5 extra clubs. U kunt uw favoriete club tot 13 april aanmelden bij projectleider Annemiek Scheijde via a.scheijde@clientenbelangamsterdam.nl of (020) 75 25 100.

 

Later dit jaar zal een groepje ervaringsdeskundigen alle genomineerden clubs bezoeken. Vervolgens selecteren we 3 clubs die meedingen naar de Pluim. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Amsterdams Topsportgala in december.

 

Sport is goed voor iedereen

De Amsterdamse Pluim is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Cliëntenbelang Amsterdam, Reade, Meer Bewegen Voor Ouderen, Fonds Gehandicaptensport, Stichting De Omslag, Cordaan en het Longfonds. We willen het bewustzijn vergroten dat sport en beweging gewoon goed is voor iedereen. En dat mensen met een beperking daarop geen uitzondering zijn.

 

Organisatie

Sinds vorig jaar ligt de organisatie weer bij ons met Annemiek Scheijde als  projectleider. Jentiena Clement coördineert de werkzaamheden van het groepje ervaringsdeskundigen dat de genomineerde clubs bezoekt (visitatieatiecommissie). Voor Jentiena deed Tineke Stricker dat. Maar liefst 14 jaar! Waarvoor onze hartelijke dank!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel